Взети са всички мерки за облекчаване на очаквания засилен трафик

5255
Взети са всички мерки за облекчаване на очаквания засилен трафик

Днес, заради очаквания засилен трафик в посока София, за движение се отварят две ленти на път Е-79 между километри 282 и 279, за да се улесни трафикът в посока София.

Временната организация на движението на път Е-79 при Владая се въвежда днес от 10.30 ч. до 16.30 часа. Това съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”, предаде агенция „Фокус“. Целта е да се подобри пропускателната способност на трасето в края на почивните дни, когато се очаква засилен трафик към столицата и за постигане по-голяма безопасност на пътя.

Полицай до всеки светофар в София на 1 януари

Очаква се най-много коли към София да пътуват около 17 часа през първия ден на новата година. Тогава КАТ ще разпредели 80 полицаи до вс...

Ще бъде организирано реверсивно движение на моторните превозни средства между км 282 и км 279, в светлата част на деня, което ще осигури две ленти за движение в посока Перник-София.

Временната организация на движение ще бъде осъществена с изграждане на необходимата сигнализация.

С цел облекчаване на трафика ще бъде ограничено движението по републиканската пътна мрежа на тежкотоварни превозни средства над 10 тона от 12.00 часа до 22.00 часа днес.

В столицата пътни полицаи ще се грижат за сигурността по направленията за влизане в София: по бул. „Цар Борис Трети” – Пернишко шосе, Ломско шосе - Околовръстен път, тунела на „Люлин” - Околовръстен път и автомагистрала „Люлин”, бул. „Ситняково”, по „Ботевградско шосе” - магистрала „Хемус”, Цариградско шосе. Екипи ще проверяват за алкохол, наркотици, неправилно паркиране, превишена скорост, червен светофар.
Във влаковете са изчерпани свободните места за днес следобяд и за утре сутринта, съобщиха от БДЖ. Все още има в наличност свободни места за сутрешните влакове на днес и следобедните влакове утре. Продажбата на билети ще бъде съобразена с броя на местата във всеки влак, като ще бъдат допускани не повече от 20 правостоящи пътници във вагон. За днес допълнителни вагони са осигурени за съставите на пет бързи влака със задължителна резервация по направленията София – Бургас („Слънчев бряг”), Бургас – София („Слънчев бряг”), Варна – София („Златни пясъци”), София – Горна Оряховица („Янтра”) и Горна Оряховица – София („Янтра”).

Зверска катастрофа отне човешки живот край Симитли

За съжаление супер интензивното движение в цялата страна и този път взе своя дан. Лек автомобил изгоря напълно, след като се удари в на...

“Столичен електротранспорт” – ЕАД и “Столичен автотранспорт” – ЕАД ще осигурят коли оперативен резерв, които при необходимост да подсилят линиите, обслужващи Централна ж.п. гара и Централна автогара във връзка с очакваното засилване на пътникопотока, за времето от 16.00 часа до 23.00 часа. Това съобщиха от Столична община, предада „Фокус“. До 13.00 часа днес превозните средства ще се движат на по-голям интервал във връзка с очакваното намаляване на пътникопотока.

Бъдети внимателни и търпеливи на пътя! Нека всички се приберат живи и здрави у дома! Безаварийно.

Редактор: Пламен Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com