Зам.-министърът за енергетиката бил агент на ДС с псевдоним "Младенов"

8373
Зам.-министърът за енергетиката бил агент на ДС с псевдоним "Младенов"

Проверка на Комисията по досиетата показа, че зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Божан Стоянов е с агентурно минало в Държавна сигурност.

Бъсеску: Не съм агент на Секуритате

Румънският президент Траян Бъсеску отхвърли обвиненията на премиера Виктор Понта, че е бил доносник на зловещите служби на диктатора ...

При обявяването на служебния кабинет, президентът Росен Плевнелиев заяви, че всички в него са минали проверка и за никого от тях не е установена принадлежност към ДС.

Според информация на сайта на комисията, публикувана след проверка на служебния кабинет, псевдонимът на настоящия заместник на Асен Василев е бил "Младенов". Той бил вербуван през 1988 г., когато бил на 25 години.

Атентаторите от летище Сарафово са поддържали част от структурите на "Хизбулла" в Канада и Австралия

Атентаторите от летище Сарафово само са поддържали част от структурите на организацията „Хизбулла” в Канада и Австралия и с...

Божан Стоянов е сътрудничил на СГУ на МВР-V РУ- ДС. Документи, въз основа на които е установена принадлежността, са от ръководил го щатен служител.

Графата за това кога Стоянов е бил снет от отчет е празна. Комисията обаче разполага с данни в наличните документи, удостоверяващи принадлежността на икономиста към органите след 10.11.1989 г.

Комисията по досиетата проверила министър-председателя, заместник министър-председателите, министрите и заместник-министрите - общо 37 лица.

От икономическото ведомство заявиха в прессъобщение, че настояват за пълна проверка на случая с досието на Божан Стоянов. В официалната позиция се посочва, че още през 2008 г. от Комисията по досиетата издали удостоверение на сегашния зам.-министър, че няма данни той да е бил "щатен, нещатен служител, секретен сътрудник на бившите Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия".

Шефът на разузнаването е бил агент на ДС

Директорът на Националната разузнавателна служба (НРС) ген. Драгомир Димитров и деканът на Историческия факултет на Софийския универси...

От МИЕТ вече изпратили писмо до шефа на комисията - Евтим Костадинов, с настояване случаят да бъде изяснен в най-кратки срокове.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com