Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Заведение поискало от клиенти такса "стол" за назидание

09 август 2017, 19:18 часа • 10388 прочитания

„Резервиран стол” за 20 лв. Това виждат в служебния си бон клиенти на заведение в Созопол. Публикацията предизвика бурни реакции в социалните мрежи, но управителят има друга версия за странния артикул в сметката – сложили го там за назидание, защото компанията създавала проблеми, съобщава bTV.

Сюжетът започва с публикация на Василена Влахова, която се оплаква от „ужасно обслужване и отношение” в „Милоз Фиш енд Грил”. Тя твърди, че заедно с приятелите си е била таксувана за всеки свободен стол на масата – макар да не били обявили, че очакват още хора. След това управителят ги обиждал и ги изгонил от заведението, става ясно от публикацията.

Василена не пожела да коментира повече темата пред bTV. Тя и приятелите й обаче нямат намерение да почиват повече в нашата страна.

„Ние такса „Стол” не събираме, защото никой няма да влиза в този ресторант”, подчерта пред bTV управителят на заведението Тони Матеев. Той разказа своята версия за случилото се: „Не съм Благой Рагин и не бих позволил да се подиграват и да се държат неприлично с моя персонал. (…) Тези наши клиенти се държаха много, много лошо с нашия сервитьор. Отделно, резервацията беше за 10 човека, пък те бяха по-малко – редно е да ни уведомят”.

Матеев подчерта, че сметката е била приключена фискално без да се удържат на клиентите 80-те лева от служебния бон и допълни, че проверка от НАП не е открила нарушения в ресторанта. Той призна, че може би добавянето на празните столове в сметката е „не съвсем правилно решение”, но това било направено „с назидателна цел – да видят тези хора, че не трябва така да се прави”.

Случаят предизвика много коментари в социалните мрежи. На страницата на заведението се появиха питания дали след плащане на 20-те лева клиентът има право да си вземе стола за вкъщи; дали трикраките столове се таксуват по 15 лв.; дали се приемат резервации само за маса и др.

Управителят обаче коментира, че скандалът не е повлиял на интереса към ресторанта.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес