Бургас показва екзотични пеперуди

2784
Бургас показва екзотични пеперуди

Над 200 екзотични пеперуди ще бъдат показани в Експозиционен център „Флора“ в Бургас от 4 юли до 31 август. Управителят на центъра Мирослава Аргирова каза, че изложбата на живи екзотични пеперуди от цял свят се провежда за трета година в града. Тя е организирана Община Бургас и Регионалният исторически музей- Бургас.

Пеперудите, които тази година ще бъдат показани в центъра, ще се подменят от нови екземпляри през определен период от време. „Една красива и уникална изложба ще бъде открита съвсем скоро в експоцентъра. Посетителите ще могат да се насладят на уникални тропични видове, а зареждането ще става през различни периоди, така че непрекъснато в залата да има уникални и красиви видове пеперуди“, обясни Аргирова. За насекомите в експоцентъра ще бъдат създадени условия, които се доближават до естествената им среда на живот.

Защо пеперудите пият сълзите на костенурките?

В тропическите гори на Западна Амазония може да се види невероятно зрелище – пеперуди, кацнали върху главите на костенурки, пият ...

Аргирова добави, че изложбата ще бъде отворена за посетители всеки ден от 10.00 до 20.00 часа. Входът за пенсионери и учащи е 2 лева, а за възрастни - 5 лева. За групови посещения е предвиден семеен билет на цена 8 лева, а деца под 7 г. и хора с увреждания ще разглеждат изложбата безплатно, предаде Агенция „Фокус“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас