X
 
 

Царево задейства солени глоби за палатки и каравани

4319 4
Царево задейства солени глоби за палатки и каравани
Снимка: Pixabay
Въпреки ветото на президента Румен Радев върху забраните за къмпингуване, Община Царево задейства солени глоби за туристите с палатки и каравани. Морската община е единствената у нас, която не чака промените в закона и вкарва този вид туризъм в регламент, въпреки че дори и по закона, по който е наложено вето, има гратисен период от година за налагане на глоби, предаде bTV.

На екоплаж "Корал" - мястото, заради което вече няколко години се водят спорове - се предвижда глоба от 200 до 5000 лв. за поставяне на палатка или каравана извън регулираните къмпинги.

С наредбата освен глоби за нарушителите, Общината регламентира при какви условия може да се сложи палатка или каравана – на общински терен с разрешение от главния архитект, а в частен имот – с нотариално заверена декларация от собственика му.

Въвеждат се глоби за поставяне на палатки и плажни принадлежности върху дюни

Парламентът прие окончателни промени в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие. С измененията се въвеждат глоби за поставян...

Според сдружение "Да запазим Корал", което атакува наредбата в съда, ограниченията и глобите са незаконни и не са били широко дискутирани.

Наредбата е внесена при областния управител на Бургас, от който зависи дали ще бъде одобрена, за да влезе в сила. От Общината в Царево обясниха, че не могат да обособят места за свободно къмпингуване, защото няма приет общ устройствен план.

Още при обсъждането на наредбата се стигна до скандал - в общината не бяха пуснати природозащитници, които да дадат своето становище по готвената норма. А самата наредба е де факто идентична с предишната, която съдът отмени - основно заради липса на публично обсъждане.

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Петър 3 Петър преди 6 месеца Профил на трол?
  Значи Тома Белев няма да може да цапа поне плажа на Царево тази година!
 • Анонимен 2 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Мошениците от Царево дерат българите с повод и без повод !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Това ще важи ли и за циганските катуни по морето и в страната?
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Не важи ! Циганите са елитния електорат на ГЕРБ, тъй наречените роми, ромули, римляни, мангали и цялата останала паплач .
  : 1 !