X
 
 

Димитър Николов: Ако ме номинират, може и да се кандидатирам за кмет на Бургас

3202 1
Димитър Николов: Ако ме номинират, може и да се кандидатирам за кмет на Бургас
Снимка: БГНЕС
Може и да се кандидатирам за кмет на Бургас, ако някои от моите симпатизанти или членове на партия ГЕРБ решат да ме номинират. Това заяви в ефира на предаването „Тази събота” по bTV кметът на Бургас, Димитър Николов.

Той обясни, че ще изслуша всички аргументи, касаещи евентуална негова номинация и ако те са в полза на развитието на града, той може да се кандидатира.

Община Бургас става стопанин на Морското училище

Общинските съветници в Бургас решиха Морското училище „Свети Никола“, да премине към общината. Досега то беше държавна собс...

По думите му Бургас е в голяма конкуренция с останалите големи градове в  България, както и в Европа. Всеки ход, който застрашава неговото развитие, може да се окаже пагубен.

Относно темата за африканската чума по свинете, която обхвана и област Бургас, Николов посочи, че има умъртвени около 120 прасета. Те са били в отделни частни стопанства, а не в концентриран район. В момента се правят изчисления на щетите, на базата, на които, ще бъде определена компенсацията за стопаните.

Кметът обясни, че има спад в туристическия сезон. Според него количеството на туристите е същото спрямо 2017 г., но се отчита отлив спрямо 2018 г. Според него това се дължи на геополитическите промени в последните години, при които много туристи от Турция и Близкия Изток са били принудени да плажуват другаде.

За него е важно по цялата верига – хотелиери, туроператори, местна власт и държава да работят заедно и да намерят гъвкави начини, с които да привлекат нови туристи.

Решават бъдещето на Морското училище в Бургас

Морското училище в Бургас да стане общинско. За това настоява в докладна записка кметът Димитър Николов. Очаква се на сесията, която ще...

Бургазлията сподели, че през лятото рядко намира време да почива заради натовареността през активния сезон.

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители