Хотелиерите в Несебър избухнаха срещу концесионерите на плажа

13887
Хотелиерите в Несебър избухнаха срещу концесионерите на плажа

30 лева на ден допълнително за чадър пред хотелите в Несебър. Това е положението на Южния плаж в града.

Туристите логично недоволстват, като особено чуждите граждани са крайно възмутени. Хотелиерите също недоволстват и искат на плажа 50% да е свободна територия.

Притеснения в Несебър за масови регистрации преди изборите

Регистрираните хора по настоящ адрес в Община Несебър вече са 8 000 души. Това заяви представителят на ГЕРБ Златко Димитров пред Н...

Недоволството на туристите се насочва към хотелиерите, а не към концесионерите на плажа. От 10 юни концесионерите буквално са нахлули на плажовете и са сложили „познатите” цени. Разстоянието от морето до първия шезлонг е само 3,5 метра.

Хотелиерите казват и, че липсват табели, указващи къде има платена и безплатна зона. Премахнали сме три заведения, за да има свободна зона на плажа, оплакват се хотелиерите.

Преставител на концесионерите заяви, че можело да предоставят за 1200 лева чадър и шезлонг за целия сезон. Плажът е нареден така от 2006 година, обясни представителката на концесионерите.

Можем да си поемем сами плажните ивици, но трябва някой да ни изслуша. Къде са трите милиона българи – толкова не останаха в България? Трябва да се намали концесионната такса на концесионерите – искаме безплатна зона, казаха хотелиерите. Концесионната такса за сезон е 225 хил. лева, а за сезон харчим 400 хил. лева за поддържка, за медицински услуги, за спасители, обясниха концесионерите.

120 плажа са предоставени за стопанисване, засега 130 са неохраняеми

Oбщо 120 морски плажа са предоставени за стопанисване към днешна дата. За 56 от тях са сключени концесионни договори, 40 плажа са отд...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас