Хулигани замерят тролейбусите в Бургас с камъни

13461
Хулигани замерят тролейбусите в Бургас с камъни
Снимка: varnautre.bg

Вчера вечерта около 19.30 ч. в Пето Районно управление на ОДМВР - Бургас е получено съобщение за инцидент с тролейбус на фирма «Бургас бус» ЕООД, движещ се по маршрут № Т – 2.

Инцидентът станал на бул. «Демокрация» до бл. 128 в ж.к. «Лазур», при който вероятно от камък е нанесена побитост по металната част, разположена от лявата страна на тролея в близост до рамката за охлаждане на двигателя.

Временно отлагат преустановяването на захранването на тролейбусите в Перник

Днес се проведе  работна среща между ръководството на „ЧЕЗ Електро България“ АД, инж. Иван Иванов – кмет на гр. ...

По данни на 39-годишният водач на тролея, в близост до спирката на бл. 128 в ж.к. «Лазур», чул шум от удар по външната част на купето, като спирайки на място установил наличието на побитостта по металната част. Според него материалната щета е предизвикана от стрелба с флоберова пушка, но при извършеното щателно обследване на тролейбуса от специалист от Базовата научно-техническа лаборатория, по безспорен начин е установено, че няма данни за стрелба с огнестрелно или пневматично оръжие. Най-вероятно побитостта се е получила вследствие на силен удар с камък, като не може да се определи точната  посока от която е дошъл.

По отношение на инцидента с автобус на фирма «Бургас бус» ЕООД, движещ се по маршрут № 12 А, осъществен на 17.02.т.г. около 14.42 ч. в района на пътната отсечка след ул. «Богориди» в посока ж.п.гарата, при който след изстрели с въздушна пушка са счупени едното от двете стъкла на втората врата и стъклото, разположено непосредствено след третата врата на автобуса, все още продължават действията на полицейските служители от Първо Районно управление «Полиция» - Бургас, целящи да установят самоличността на извършителя на деянието. Служителите на реда преминават сградите, разположени от дясната страна на пътната отсечка, като конкретизират местонахождението на всеки един от обитателите им по време на инцидента.

Припомняме, че серия от нападения, чрез хвърляне на камъни, бе осъществена  на 11.01.т.г. и 13.01.т.г. над един автобус и два тролейбуса по време на движение по бургаската улица «Индустриална». Нанесени бяха материални щети, изразяващи се в счупени стъкла, като в резултат на полицейските действия на служители от Първо Районно управление «Полиция» - Бургас бе установен един от четиримата извършители на деянията – това е : 15 годишния Н.Д. от Бургас, който бе задържан за срок от 24 часа. Констатирано бе, че стойността на нанесените от хулиганските действия щети е в размер на 650 лв. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com