X
 
 

"Игри на волята" напълни с боклуци плажове и защитени зони

14420 1
photo of "Игри на волята" напълни с боклуци плажове и защитени зони
Снимка: "Actualno.com/ Гергана Цонева"
Стaнаха ясни резултатите от проверката, която направи РИОСВ-Бургас в защитените територии, където се снимаше риалити продукцията на Нова телевизия "Игри на волята".

Близо до плаж "Айроди“ в защитена местност "Устие на река "Велека" е установено от екоинспекторите, че не са изнесени еко-тоалетна, душ и чували с отпадъци.

Установиха редица нарушения от страна на снимачния екип на "Игри на волята"

Ясни са резултатите от проверката по сигнал от сдружение "Да запазим Корал", касаещ защитената местност "Силистар" и плаж "Листи", къде...

Екипите не са премахнали и съоръженията - дървен навес за подслон и масичка, на плаж "Листи" в ЗМ "Силистар". И двата плажа попадат в защитени местности и са на територията на природен парк "Странджа".

От РИОСВ-Бургас са дали предписание и срок от една седмица, през която продуцентите на предаването трябва да премахнат установените обекти и да изнесат отпадъците на определените за това места.

Още по време на снимките на риалити продукцията, екозащитници от различни организации алармираха за нарушения в защитените територии. По сигнал от сдружение "Да запазим Корал", беше извършена проверка от специалисти.

Комисията констатира, че е направен нов път с дължина 20 метра от оширението на съществуващия път на Държавно горско стопанство Царево.

Сигнал, че с новото си риалити Нова телевизия руши защитена територия в парк Странджа (ВИДЕО)

За незаконен път към защитен плаж, помагащ да бъде заснето ново телевизионно риалити шоу сигнализира природозащитната организация "За д...

Съставен беше протокол в който се казва: "Изкоренени са и са пречупени общо 25 дървета. Според технологичния план от последната санитарна сеч през 2014 г. временните складове са разположени на пътя, но не се намериха други писмени доказателства и документи за съществуването на този път.

С технически средства се установи, че има несъответствие между горскостопанския план и терена. Установи се още, че в подотдел 292 "З" има наличие на подравнен път с дължина 200 метра и ширина 4 метра, който не фигурира в горскостопанския план или друга официална карта".

Комисията констатира още, че в обекта са поставени химически тоалетни и контейнери за отпадъци. Сега тези тоалетни отново са там като доказателство, че още тогава предписанията на комисия не са спазени.

Как коментира казуса кметът на Царево Георги Лапчев, прочетете в този материал.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Октомври 1 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
    Абе превъртам каналите на телевизията когато бях на гости в един приятел и виждам онова същество от женски пол представяно/се за МАГ/ьосница/ по някакъв канали което преди две години или там някъде в репортаж на господари на ефира беше арестувано от служители на Мвр за опит за измама на възрастна жена. И няма сем , ясно е , че е нямало съд.
missing image
Седмичен хороскоп за 18-24 ноември

Овен През тази седмица се вгледайте и вслушайте в знаците на съдбата. Бъдете предпазливи. Обстоятелствата ще ви показват подводните камъни....