X
 
 

Картини на ученици стават част от интериора на бургаска болница

1229 0
photo of Картини на ученици стават част от интериора на бургаска болница
Снимка: УМБАЛ Бургас
Платната са дарени на УМБАЛ Бургас от деца от седми клас на основно училище "Александър Георгиев Коджакафалията". Картините на учениците вече се намират в различни стаи в отделенията на болницата. Платната са 50 на брой и са изработени с помощта на преподавателя по изобразително изкуство Свилен Генов и Севил Иванова, която е психолог към училището. Творбите са създадени по специална техника, те са релефни, оцветени с пластилин, който след това е запечатан със специално лаково покритие. Днес, част от авторите на картините посетиха болницата, за да окачат собственоръчно своите произведения в детските отделения и спешения кабинет за най-малки пациенти на болницата.

"Щастлив съм, че една отдавна замисляна идея намери своята реализация. От детските рисунки винаги лъха надежда, топлота и искреност. Сигурен съм, че те ще помогнат за по-бързото възстановяване на пациентите и ще ги заредят точно с тази надежда, от която имат нужда. Именно моменти ми носят най-голямо удовлетворение като учител", каза преподавателят Свилен Генов.

За да стане дарението факт е съдействал д-р Светослав Тодоров, а Кирил Танев и Мария Маркова са поставили рамките на творбите.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители