МО: Американските военни в Сунгурларе са ремонтирали детска градина

9449
МО: Американските военни в Сунгурларе са ремонтирали детска градина
Снимка: Getty Images / Guliver

В момента на територията на Република България няма тежка бойна техника на САЩ, съобщават от Министерство на отбраната (МО), провокирани от информации в медии относно американска техника от УП "Ново село" в град Сунгурларе.

"В Плана за съвместната българо-американска подготовка и учения в страната и чужбина през 2015 година е включено участие на представители на Силите на САЩ в изпълнение на проекти по програмата за хуманитарна помощ и реконструкция.

НАТО ще обсъди разполагането на тежка техника в Източна Европа

Министрите на отбраната на НАТО се събират през следващата седмица, за да обсъдят разполагането на тежка бойна техника в източните държ...

В периода от 19 до 30 юли 2015 г. се извършва ремонт на детската площадка в детска градина "Слънце", град Сунгурларе, от 10 представители на 212 инженерна рота от Сухопътната национална гвардия на щата Тенеси. Американските военнослужещи, реализиращи проекта, пътуват от УП "Ново село" до района на детската градина с осигуряваща (поддържаща) техника – джипове "Хамър"", съобщават от МО.

От министерството обясняват, че проектът е хуманитарен и в него са включени ремонтни дейности и на детски градини в село Караново, Община Айтос и в град Велико Търново. Мероприятията се финансират изцяло от Силите на САЩ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com