МРРБ отмени заповедите за строеж на къмпинг Юг

6629
МРРБ отмени заповедите за строеж на къмпинг Юг

Със заповеди от 21.07.2015 г. и 22.07.2015 г. на началника на Регионална дирекция Национален строителен контрол – Югоизточен район са отменени като нищожни четирите издадени от главния архитект на община Царево разрешения за строеж в м. „Караагач“, с. Лозенец, община Царево /Къмпинг Юг/. Това съобщи днес (24 юли) във Варна министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Скандалът гръмна още в началото на април, като доста време медиите се занимаваха с него. Тогава стана ясно, че зад проекта стои Иван Тодоров, основен акционер в "Еуратек", която е вносител на "Шкода" за България. Тодорв е акционер и в ИФ "Фаворит" - фирмата, която искаше да реализира вилния проект.

Прокуратурата спря застрояването на къмпинг "Юг"

Окръжна прокуратура спря застрояването в къмпинг „Юг”. Магистратите осуетиха построяването на 16 вилни сгради, за които гла...

Павлова заяви пред Радио "Фокус", че разрешителните на главния архитект са влезли в сила, защото не били обжалвани в законния срок. Министерството е сезирало прокуратурата, която е приела аргументите и вече със заповед на ДНСК четирите разрешения за строеж са отменени като незаконни.

"Има процедура по обжалване, но ако не бъдат премахнати доброволно, тяхното събаряне ще бъде изискано принудително", допълни министър Павлова.

От Окръжна прокуратура-Бургас са подадени протести до началника на РДНСК-ЮИР с искане за прогласяване нищожността на общо 4 разрешения за строеж по инвестиционно предложение: „Изграждане на хотелски комплекс „Лазурно море“ в поземлени имоти в м. „Караагач“, с. Лозенец, община Царево /Къмпинг Юг/, след което те бяха отменени от началника на РДНСК-ЮИР. Заповедите на началника на РДНСК-ЮИР подлежат на обжалване по съдебен ред и след влизането им в сила всички строежи, които са изпълнени въз основа на отменените строителни книжа се квалифицират като незаконни и ще подлежат на премахване.

Лиляна Павлова каза още, че е възложено геодезическо заснемане на всички плажове по Черноморието, което продължава и в момента. Очаква се през първата седмица на август това да приключи и ще бъдат оповестени точни данни за всеки един от плажовете в страната. Ако се установи, че има застрояване, процедурата предвижда протоколи да бъдат връчени на наемателя или концесионера, който е длъжен в определен срок да реагира и премахне обектите.

Реформаторите намериха виновника за застрояването по Черноморието

Заради поредните скандали по отношение на застрояването на Черноморието и природните паркове в България - случаят в къмпинг "Юг" и този...

"При втора глоба и постановление ще има възможност след края на сезона да се пристъпи към процедура за прекратяване на концесията или наема", допълни министърът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com