X
 
 

Община Бургас купува 56 електрически автобуса

1497 0
photo of Община Бургас купува 56 електрически автобуса
Снимка: Българска автомобилна индустрия
За по-чист въздух в Бургас купуват нови 56 електрически автобуса. Прогнозната стойност на обявената от общинското дружество „Бургасбус“ ЕООД обществена поръчка е 77,3 млн. лв. с ДДС (или 64,4 млн. лв. без ДДС) .

Средствата се очаква да се осигурят от Оперативна програма „Околна среда“  по проект „Подобряване качеството на атмосферния въздух в Община Бургас чрез модернизация на обществения транспорт”. На този етап обаче поръчката е обявена при условията на чл. 114 от ЗОП (с неосигурено финансиране).

Тя е разделена на три обособени позиции.

Още двама емблематични бургазлии станаха "почетни граждани"

Бургаските общински съветници приеха предложението на кмета Димитър Николов за нови звания „Почетен гражданин“. Съветниците...

Първата е за доставка и въвеждане в експлоатация на 10 нови 18-метрови електрически автобуса и допълнително оборудване към тях. Максималната сума, предвидена за целта, е 18,7 млн. лв. с ДДС. 

Втората е за 34 нови 12-метрови електрически автобуси и допълнително оборудване към тях с прогнозна стойност 44 млн. лв. с ДДС.

Третата е за 12 нови 9-метрови електрически автобуси и допълнително оборудване към тях с обща максимална цена до 14,5 млн. лв. с ДДС.

Припомняме, че в края на юли месец Общинският съвет на Бургас одобри предложението на кмета Димитър Николов в партньорство с „Бургасбус“ ЕООД да подготвят проект и да кандидатстват за одобрение пред оперативната програма. Собственият принос на общината за проекта е 3 850 000 лева.  

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално