X
 
 

По-прецизен контрол ще се прави на въздуха на Бургас

546 0
По-прецизен контрол ще се прави на въздуха на Бургас
Снимка: "Actualno.com/ Гергана Цонева"
Темата за въздуха на Бургас остава актуална за всеки, който живее в града. Още една стъпка в посока на неговото подобряване направиха общинските съветници. На последната сесия те единодушно решиха да се подобри системата за мониторинг на чистотата на въздуха, а мобилната станция ще бъде модернизирана.

Това ще даде възможност да се прави по-пълен анализ на качеството на въздуха. То ще включва и установяване на структурния състав на фините прахови частици. Мръсният въздух не е ново за жителите на града. Хората обаче се научиха да реагират веднага при подобни ситуации. Телефоните на РИОСВ буквално прегряват когато остра, задушлива миризма влезе в домовете им. При последния такъв случай беше установено, че тя идва от нефтената рафинерия Лукойл. Стигна се до там, че еколозите решение заедно с техните специалисти при подобни случаи в групите да бъдат включени и граждани. Към основните замърсители на въздуха в Бургас могат да бъдат прибавени заводът за производство на дървесни плоскости Кроношпан, печките е твърдо гориво и засиленият автомобилен трафик.

Пак мръсен въздух в София

И днес, 15 януари, София е в червения сектор по замърсяване на въздуха, което означава, че има опасно високо ниво на вредни прахови час...

Това е причината община Бургас да заложи допълнителни средства в бюджета за 2020 година, които ще дадат възможност улиците на града да се мият по-често. Успешно се реализира и първата фаза от проекта за замяна на старите печки на твърдо гориво с нови, които ще отопляват с по- екологични материали. Анализът, който ще се прави след подобряваме на системата за мониторинг и модернизацията на мобилната станция, ще бъде по-прецизен и ще дава възможност да се установи с по-голяма точност нарушението. Той ще допринесе и за контрол над замърсителите.

Actualno.com

Етикети:

Заради честването на Левски - промени в движението в София
Заради честването на Левски - промени в движението в София

На 19 февруари в центъра на София ще бъде въведена организация на движението във връзка с възпоменателна церемония пред паметника на Васил Левски...