X
 
 

Поставят нови камери за видеонаблюдение в бургаски квартал

645 0
Поставят нови камери за видеонаблюдение в бургаски квартал
Снимка: община Бургас
Община Бургас увеличава броя на камерите за видеонаблюдение в различните комплекси и квартали на града. В началото на тази година бяха монтирани 67 устройства в жилищен комплекс "Меден рудник". Сега процесът продължава в квартал "Победа", а неговата основна задача е по-голяма сигурност за жителите и намаляване на битовата престъпност.

От началото до края на тази седмица ще бъдат поставени 30 камери. Монтажът започна от улица "Хан Кубрат", която се намира до районното полицейско управление. Работата ще продължи в посока ОУ "Христо Ботев" и улиците "Мургаш"-"Велека", "Резвая" -"Осогово", "Резвая"-Хилендар".

Камерите са свързани помежду си с общ софтуер. Това се прави за да се получава информация в реално време. Тя ще пристига в градския Център за управление на трафика, който координира получените сигнали. В случай на проблем те изпращат информация на компетентните органи като КАТ, полиция и други. Устройствата са застраховка срещу вандализъм, а гаранционната им поддръжката е за 60 месеца.

Видеонаблюдението в квартал "Победа" ще помогне за по-добро взаимодействие на службите за сигурност и ще скъси времето за реакция на техните служители. Камерите са предпазна мярка срещу грабежи, нападения над хора и частна собственост, пътно-транспортни произшествия, помагат при издирване на хора и автомобили.

От началото на процеса на поставяне на камери за видеонаблюдението до сега техният брой е 950. Намерението на Община Бургас е през следващите четири години броят на устройствата да бъде увеличен двойно.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители