Продължават проявите по повод Деня на делфините в Бургас

3613
Продължават проявите по повод Деня на делфините в Бургас
Снимка: Getty Images/Guliver

Продължават събитията, посветени на Деня на делфините в Бургас. Най-активните участници от вчера ще могат да се качат на изследователска яхта и да се запознаят с китоподобните бозайници отблизо. Експерти от Зелени Балкани ще направят кратка информационна кампания сред туристите и екипажа на лодки за разходки, съобщи "Фокус".

Кампанията цели да повиши информираността на гражданите относно трите вида китоподобни бозайници в Черно море и да набере доброволци, които активно да се включват в проучвания през цялата година.

Китен, Синеморец и Приморско са замърсени като Лозенец

Строената преди 30 години пречиствателна станция от тогавашните профсъюзи с капацитет да обслужва 3 000 души е причината за затварянето...

Проявата е част от проекта „Гражданска подкрепа за проучване на черноморските китоподобни по българското крайбрежие”, чиито цели са да се обучат доброволци, които да събират информация за китоподоните бозайници. Доброволците могат да бъдат: яхтсмени, предствители на яхт клубове, студенти по природни науки и всички граждани, интересуващи се от морски бозайници. Главната задача на кампанията е да запознае обществото с обитателите на Черно море, и най-вече с китоподобните бозайници, с начините за проучването им и опазването им.

Проектът „Гражданска подкрепа за проучване на черноморските китоподобни по българското крайбрежие” се финансира в рамките на Програма BG03 в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009 – 2014 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас