Проверка по морските курорти хвана куп нередовни таксита

13779
Проверка по морските курорти хвана куп нередовни таксита

Проверки с таен клиент днес изненада такситата в морските курорти. Съвместно с медиите и Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация", инспектори под прикритие на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) установиха редица нарушения в жълтите автомобили по Черноморието.

Инспекторите се качиха в четири таксита като обикновени клиенти по маршрути: Равда – Несебър и Слънчев бряг – Несебър, като засичаха пътя, а съответно - и цената до крайната точка, където пък ги чакаха журналистите.

Отчита се отлив на желаещи да карат такси

Повечето таксиметрови автомобили са взети под аренда. За това за водачите няма особена разлика дали машината е по-нова или по-стара. ...

На място представители на ИА "Автомобилна администрация" и ОД МВР - Бургас установяваха дали такситата отговарят на изистванията по Наредба 35 за функционалните и техническите изисквания към електронен таксиметров апарат с фискална памет.

Две от такситата нямаха пломби на апаратите. Инспекторите издадоха актове и предписания на три от четирите проверени автомобила. В рамките на съвместната проверка инспекторите от ИА "Автомобилна администрация" установиха, че едно от такситата вози пътници с изключен апарат и не издават бележка, а водачът на друго не е попълнил пътната си книжка.

Инспекторите провериха и пет таксита на стоянката на входа на стария Несебър. Апаратът на едно от тях също не имал пломба.

След обяд „таен клиент“ пътува с такси и в Бургас - от болницата до ЖП-гарата. Апаратът също се оказа без пломба и без марка за залепване.

Комисия ще извърши цялостна проверка на детските градини в Ловешко

До края на седмицата кметът на Ловеч Минчо Казанджиев ще назначи комисия, която да извърши цялостна проверка в детските градини на тери...

Проверени бяха още 6 таксиметрови автомобила, намиращи се на таксиметрова стоянка на "Гаров площад" в Бургас. Четири от такситата също са били без пломба и марка на апарата, а единият апарат е бил и неизправен.

На всички нарушители са издадени актове, а апаратите са спрени от употреба до отстраняване на нередностите.

С това се сложи началото на масови проверки, които ще продължат до края на сезона, каза председателят на ДАМТН Стефан Цанков. По думите му "близо една трета от такситата, с които пътуваме, ни удрят в сметката, посредством приспособления в апарата за отчитане на пробега".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com