X
 
 

Само ден дели Бургас от обявяване на грипна епидемия

930 0
Само ден дели Бургас от обявяване на грипна епидемия
Снимка: "Actualno.com/ Гергана Цонева"
Областният противоепидемиологичен щаб, който ще заседава на 24 януари, трябва да реши дали да бъде обявена грипна ваканция за учениците в Бургас. Ако това се случи от 27 до 31 януари децата излизат във ваканция.

Кметът Димитър Николов е обсъдил ситуацията с директора на Регионалната здравна инспекция д-р Георги Паздеров. Николов е предложил на областния противоепидемиологичен щаб да обяви грипна ваканция. Наредено е закупуването на антивирусни и противогрипни лекарства за всички социални заведения, за които се грижи общината.

Според изнесените данни тази зима грипният вирус обхваща най-често децата между 0 и 14-годишна възраст, докато през 2019-та година заболяването е засегнало най-вече възрастните хора над 65 години.

Без грипна ваканция в Пловдив засега

Към момента няма нужда от обявяване на грипна ваканция в Пловдив. По данни на РЗИ към момента заболеваемостта е ниска, като процентът о...

Засилен е филтърът в детските градини и ясли, мярка която дава положителен резултат. Външни лица не се допускат в детските заведения, следи се за тяхното здравословно състояние. На всички директори е дадено указание да включват в менюто на детските заведения чай, мед и извънредна дажба цитрусови плодове.

След утрешното заседание на областния противоепидемиологичен щаб ще бъде издадена заповедта за обявяване на грипна епидемия в Бургас.

 

 

Обявиха грипна ваканция и в Лом

Със заповед на директора на Регионалната здравна инспекция в Монтана от днес всички училища на територията на община Лом излизоха в гри...

 

 

 

 

Actualno.com

Етикети:

Последно в Актуално