X
 
 

Скулптури и снимки на бургаски автори могат да се видят на изложба в парламента

469 0
Скулптури и снимки на бургаски автори могат да се видят на изложба в парламента
Снимка: ГЕРБ Бургас
Творци от Бургас ще покажат свои произведения в Народното събрание. Това е шестото издание на инициативата „Културен Бургас в парламента“. Последното е кулоарите беше експонирана фотоизложбата на Тодор Ставрев посветена на Световния ден на водата.

Новата проява е на 20 ноември 11.30 часа в Клуба на народния представител. Там ще бъдат представени творбите на скулптури, които живеят в Бургас и фотоизложба на пластики от градска среда. Събитието е посветено на Никулден - празникът на града. На откриването ще присъства голяма част от авторите, сред които и председателят на Дружеството на бургаските художници Добрин Вътев. Елена Фотева е автор на фотоизложбата на пластики. В нея са включени някои от емблемите на града като „Грамофона“, „Четящия човек“ и други, а дизайнът е на Детелина Минева.

„За втори път, след писатели и поети, каним цяла творческа общност. Освен това искаме да покажем една положителна практика, наложена в Бургас – създаване на уникални кътчета чрез пластики и инсталации“, обяснява депутатът Диана Саватева.

Новият център за комплексна грижа за хора с увреждания в Бургас вече се изгражда (СНИМКИ)

Започна работата по изграждането и ремонта на нов център за комплексна грижа на лица с увреждания в Бургас. Той се намира в комплекс "Б...

Досега в кулоарите на парламента са били изложени картини на Йордан Маринов, Георги Баев, Живко Иванов, Георги Андонов. Провеждани са базари с книги на бургаски автори. В парламента в рамките на инициативата „Културен Бургас“ са гостували възпитаници на НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров" и формация "Нестинарче".

 

 

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители