След телефонен разговор с Борисов оградата между Созопол и Приморско пада

7811
След телефонен разговор с Борисов оградата между Созопол и Приморско пада
Снимка: БГНЕС

Току-що разговарях с кмета на Созопол Панайот Рейзи. Увери ме, че до 30 минути оградата на пътя Созопол-Приморско ще бъде премахната. Това написа премиерът Бойко Борисов в профила си в социалната мрежа Facebook.

"Кметът мотивира действията с това, че плажът е неохраняем и се разбрахме да осигурим няколко спасителни поста, за да могат почиващите спокойно да се наслаждават на почивката си”, пише Борисов.

Кметът на Созопол издига по-здрава ограда на пътя с Приморско

Пътят между Созопол и Приморско не е нужен на никого, тъй като има околовръстен път. Това заяви пред bTV кметът на Созопол Панайот Рейз...

Днес кметът на Созопол Панайот Рейзи заяви, че пътят между Созопол и Приморско не е нужен на никого, тъй като има околовръстен такъв. Той каза още, че се планира поставянето на по-здрава и стабилна ограда на пътя между двата морски града.

Преди дни шосето между Созопол и Приморско беше затворено, като бариерите бяха бетонирани в земята. Според Рейзи къмпингуването на този плаж е незаконно и всеки, който наруши това, следва да бъде глобен.

Според плажуващи причина за бариерите е да се осигури спокойствие на гостите на луксозния комплекс "Свети Тома", където също има бариери. Рейзи първо каза, че бариерата в луксозния курорт е незаконна. При проверка на място кметът обаче смени позицията си, като заяви, че бариерите са законни.

Същевременно Тома Белев от Асоциацията на парковете в България определи като "чисто беззаконие" преграждането на пътя Созопол – Приморско . В профилам си във Facebook той написа: "Временните забрани за ползване на пътищата могат да се определят само след съгласуване с МВР, и то в много ограничени случаи - при извършване на ремонтни работи, при природни бедствия и аварии, при неблагоприятен водотоплинен режим на настилката, при възникване на опасност за сигурността на движението и при провеждане на масови спортни мероприятия".

Преграденият с ограда път между Созопол и Приморско се превръща в пешеходна зона

Полицаи връщат автомобилите, които се опитват да минат по стария път между Созопол и Приморско. Трасето придоби известност през последн...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com