Софийски фирми обновяват Културния дом на Нефтохимика в Бургас

6478
Софийски фирми обновяват Културния дом на Нефтохимика в Бургас
Снимка: Културен дом на Нефтохимика/Facebook

Измежду осем кандидата консорциум „БМ“ между двете софийски фирми „Мууд Констръкшън“ ООД и „Булпласт БГ“ ЕООД е избран да обнови Културния дом на Лукойл Нефтохим в Бургас.

Договорът на общината с изпълнителя за реконструкция, ремонт, обновяване и внедряване на мерки за енергийна ефективност на сградата е за 6,3 млн. лв. без ДДС (над 7,5 млн. лв. с ДДС).

Дейностите ще се изпълнят по проекта, спечелил архитектурния конкурс за преустройство на съществуващата сграда, проведен през 2014 година. Той е на архитектурно студио „Мото“ ООД с ръководител на колектива арх. Десислава Стоянова-Иванова.

Общата площ на парцела е 4180 кв. метра, застроената му площ е 2 304 квадрата, а разгънатата застроена площ е 6 597 кв. метра. Проектът предвижда промени в обемно-пространствения образ на сградата, във функционалната схема с осигуряване на достъпна среда, конструктивно укрепване на сградата, мерки за постигане на енергийна ефективност, ремонт на зрителната зала, сцената и спомагателните пространства, ремонт и подмяна на съществуващи настилки, облицовки, инсталации и др.

Променят се местата и размерът на седалките в амфитеатъра. Зрителната зала има 605 места в завареното си положение. Новото решение намалява общия брой до 537 места, разпределени по следния начин: партер с 330 места, от които 320 стола (вкл. 28 стола в двете ложи) и 10 места за хора в неравностойно положение. Балконът ще е с 207 стола.

Срокът за изпълнение е не по-дълъг от 420 календарни дни. Проектът е обезпечен с комбинирано финансиране – със средства от Оперативна програма „Региони в растеж“ и от бюджета на община Бургас.  

Договорът е докладван пред Агенцията за обществени поръчки на 1-ви юли, но към този момент не е публикуван в сайта на община Бургас.

Видно от протоколите по процедурата, кандидати за поръчката са били: ДЗЗД „Геоплан Инфраструктура“ (с участници в обединението „Геоплан Кънстракшън“ и „Планекс инфраструктура“ ЕООД); ДЗЗД “Планекс-Мидия-Мклима“ (с участници „Планекс Бургас“ С“ ЕООД, „Мидия Инфраструктурно строителство“ ООД и „Мартинов-Клима“ ООД); ДЗЗД „ЕН ЕН Груп“ (с участници „Алди Комерс Груп“ ЕООД, „Енерджи Ефект ” ЕАД и „Енергоинвестинженеринг“ ЕООД); ДЗЗД „КДЛ - БУРГАС” (с участници „Стройкомерс“ ЕООД и „Хит Строй К“ ЕООД); фирма„Артстрой 1 Кънстракшън““ ЕООД; ДЗЗД „Дом на НХК- 2019” ( с участници „Билдникс“ ЕООД, „Обонато Билд“ ЕООД и „Термал Инженеринг““ ООД; Консорциум „Холдинг Бургас Инфраструктура ” ДЗЗД (с участници „Даскон“ ЕООД и „СМК-Монтажи“АД).

До крайното класиране са стигнали ДЗЗД „БМ“, ДЗЗЗД „Дом на НХК-2019“, ДЗЗД „Геоплан Инфраструктура“ и ДЗЗД „КДЛ-Бургас“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БУРГАС:

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на пет възможни локации

Красивото цветно изложение "Флора 2024" се открива на Лазаровден с концерт в Бургас (ПРОГРАМА)

Бургас посреща Лазаровден и Цветница с грандиозна програма

Над 500 участници от цялата страна идват в Бургас за най-голямото географско събитие у нас

Представиха резултатите от проекта за подобрено образование и грижи в ранна детска възраст в община Бургас

Авиомузей-Бургас кани децата на вълнуващо приключение за Великден

Забраняват строителството в Царево и Ахтопол от 15 май

Детски фолклорни ритми огласиха Младежкия международен център-Бургас

Служебният кабинет връща назначена от Радев за областен управител на Бургас

Чрез инхаус възложиха общия устройствен план на Царево

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com