X
 
 

Спират строежите на къмпинг "Градина" и плаж "Алепу"

3283 11
photo of Спират строежите на къмпинг "Градина" и плаж "Алепу"
Снимка: БГНЕС
Инвеститорът, който трябваше да построи ресторант, магазини и паркинг на брега при къмпинг „Градина”, се отказва от проекта. Това съобщи кметът на Созопол Панайот Рейзи, предаде Нова телевизия. 

Новината дойде непосредствено преди началото на проверката, която извършва по Южното Черноморие началникът на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) Иван Несторов, по нареждане на премиера Бойко Борисов. Малко по-късно Несторов обяви, че от понеделник ще бъдат спрени строителните дейности и на плажа "Алепу".

За строежите се разбра в последните дни. Такива дейности текат при къмпинг "Градина", на Шофьорския плаж в местността "Алепу", станал известен като плажът от последната сцена на филма „Оркестър без име”, както и край къмпинг „Арапя“.

Още детайли

Как при действаща заповед от 2014 г., която спира действието на Общия устройствен план (ОУП) на община Царево от 2008 г., се строи на къмпинг "Арапя"? Този въпрос във Facebook задава председателят на Асоциацията на парковете в България Тома Белев във връзка с последните скандали по морето.

Кметът на Царево за "Арапя": Личното мнение няма значение, в съда важат документите

Скандали по плажовете посред зима. След емблематичния плаж от филма "Оркестър без име", в строителна площадка се превърна и терен до къ...

Actualno.com потърси за коментар Белев, който посочи, че правителството по-рано е възложило изменение на ОУП на Царево със заповедта от 2014 г., което позволява да се спре действието на стария, след продължилата дълго време съдебна сага. "Всъщност в една заповед се спира действието на стария (план - бел. ред.) и се възлага изменение. От тази гледна точка кметът на Царево се оплакваше", коментира още Белев.

Той недоумява как при действието на въпросната заповед обаче се разрешава строителство извън регулацията на населените места по този ОУП, който е спрян. Белев счита, че при такава ситуация няма законово основание за строеж. 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 7 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  То, това от снимките ако е актуално, по - добре да довърши разрушението. Така или иначе, там нищо не е останало от природата.
 • Анонимен 6 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  АНАЛНИТЕ, отворихте широко гъзовете си за пари и неможе да вдянете, че тези отдясно движещи се реклами закриват менюто ! Ами като нямате гънки под шапката !
 • Анонимен 5 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  За десет години ГЕРБ на власт над един милион българи бяха прокудени от родината им заради зверската корупция и мизерията, а останалите тук бяха подложени на геноцид и грабеж какъвто новата ни история не познава. Милиарди източени и ограбени от бюджет, еврофондовете и общините. България е най-бедната и корумпирана държава в ЕС, а българите са най- изчезващата, болна и нещастна нация в виж още ›› Европа.
 • Анонимен 5.1 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  И ти, какво направи за да е различно! Не се заяждам, за един приятел питам!
  : 0 !
 • Анонимен 4 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  В тази държава злокобната цензура и зловещата диктатура са на път да УНИЩОЖАВАТ ВСЕКИ, КОЙТО СИ ПОЗВОЛИ И ДУМИЧКА ПРОТИВ ВЛАСТТА, ПРОКУРАТУРАТА И СЛУГИТЕ НА СЪЩАТА ТАЯ ГЛУТНИЦА!
 • Късно е! 3 Късно е! преди 9 месеца Профил на трол?
  ГЕРБ-ерасете огладняха! Най-напред ощавиха и бастисаха фабриките за суджук.Ядоха,пиха,пяха и се нас..аха!Като изтрезнях,народната ненавист съзряха.Понеже идват избори,започнаха да раздават "законност","ред" и "справедливост",ама пак по правилата върколашки - на Цвък Молитвата и на Цура Певицата!Анатема!
 • Анонимен 2 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  На кой кмет вяра да имаш, на Рейзито ли който от лакумия е отворил дупката на седалището си като артезиански кладенец или на Царевския закоравял мошеник, попилял Странджа и морето !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Алепу ! Сега Главбулгарстрой ще извдят едни пачки и ще започне едно изкупуване на кметове, началници, проверяващи и "пито платено" далаверата ще продължи . Ха на бас, защото тези всички марионетки са ГРОБари а изборите чукат на вратата и на ГЕРБ му трябват пари да изкупува избиратели !
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Димки, димки, гюрултия от ден до пладне, а след пладне разсипията на плажовете ще продължи ! Да ни е за сефте ? На ГЕРБ вяра да нямаш !
  : 2 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Пачките ще дойдат от електромеритеи водомерите на "матряла"който не вдява,че спонсорира туризма.
  : 1 !
 • Анонимен 1.3 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Трите електроразпделителни дружества отдавна са „си избили" направените инвестиции. Доказателство за това е фактът, че тези дружества работят на норма на печалба около 12% .
  : 0 !
Последно в Актуално