В Бургас се оплакват от мародери

18837
В Бургас се оплакват от мародери
Снимка: BurgasInfo

Английското семейство, което потърси помощ от стихията и беше настанено за два дни в дома за стари хора в Бургас, е било ограбено от мародери. Англичаните са намерили вратата си отворена, а част от вещите им липсвали щом се прибрали у дома.

Ромски набези е имало и в къщите на хората, които са били евакуирани от вилна зона Росенец. Два дни там не е имало никого и къщите им са били обрани, информира Радио Бургас.

Скъсана дига причинила наводнението в Бургас

Има скъсана стена на микроязовир над Бургас, установи разследване на БНТ. От общината в морския град признаха, че знаят за проблема, н...

Кметът Димитър Николов е поискал засилено полицейско присъствие в районите, пострадали от наводнението през почивните дни.

Остава бедственото положение в община Бургас, но обстановката се нормализира. То остава в сила поради проблемите с язовирите и с нарушената инфраструктура. Язовирите са под 24-часово наблюдение и към момента няма опасност да прелеят. Във всички селища има ток и вода.

Кметът Димитър Николов заяви, че бедственото положение в общината няма да бъде отменено, докато хората не се върнат към нормалния си ритъм на живот.

Комисия от областна управа започна да описва щетите от наводнението. Те са най-сериозни в Приморско и Царево. Резултатите ще бъдат готови до сряда, но кметът на Царево Георги Лапчев прогнозира, че там ще са нужни 1 млн. лв за ремонти след стихията. Най-вече за пътища и повредени сгради. Обрластият управител Павел Маринов заяви, че ще се търсят пари от Националната агенция пътна инфраструктура и от Републиканския фонд за бедствия и аварии.

Килифарево се спаси от ново наводнение заради здрав разум

Обилните дъждове през последното денонощие, които доведоха до преливането на река Белица при Килифарево, не са станали причина за нови ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас