За едно денонощие са задържани около 60 мигранти в Бургас и край Созопол

3672
За едно денонощие са задържани около 60 мигранти в Бургас и край Созопол
Снимка: Gettyimages.com

3 групи от близо 60 нелегални имигранти са били заловени в рамките на един ден в Бургас и край Созопол, съобщиха от полицията.

На 18 октомври, около 1:45 часа, в квартал "Акациите" служители от Първо районно управление - Бургас спрели лек автомобил със софийска регистрация, управляван от 35-годишния криминално проявен мъж от София, който малко по-рано свалил 16 мъже. Същите са открити в изоставена съборена постройка. 16-те мъже били без документи за самоличност, като се самоопределили за афганистанци, съобщава БНР.

Бургаската прокуратура: Не намерихме нищо в телефоните на мигрантите, показващо насилие

Няма открити снимки и видеозаписи на сцени на насилие в телефоните на незаконните имигранти, задържани в района на град Средец на 15 ок...

Същият ден около 10:50 часа служители от Първо районно управление - Бургас задържали лек автомобил, с който се превозвали 10 лица без документи за самоличност - двама са мъже на възраст между 32 и 38 години, двете им жени и пет деца – между 4 и 14 години, както и едно бебе, родено през 2015-та година. Лицата се самоопределили като граждани на Ирак.

Около 23:10 часа в района на село Росен, община Созопол, служители от Районно управление - Созопол установили и задържали водачите на шест автомобила. С тях се превозвали 32 лица, самоопределящи се като афганистанци, преминали незаконно границата на България.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас