Задържаха 53-годишен мъж в Бургас за кражба на гориво

16458
Задържаха 53-годишен мъж в Бургас за кражба на гориво
Снимка: БГНЕС

Вчера, около 15.10 часа, в бургаския комплекс «Меден Рудник», на пътя между цех за месни изделия «Пролет» и хлебозавода, служители от бургаската жандармерия задържали лек автомобил «Опел Астра», управляван от 53 годишния И.К.

В багажното отделение жандармеристите открили 24 пластмасови туби с вместимост от по 10 литра и 2 пластмасови туби с вместимост от по 5 литра, пълни с течност с мирис на петролен продукт.

Рециклиращият бизнес поиска до десет години затвор за кражба на кабели и релси

Кражбата на елементи от електропреносната мрежа, железопътната или пътната инфраструктура да се наказва с лишаване от свобода от една д...

В резултат на полицейските действия, предприети от служителите на Четвърто Районно управление «Полиция» - Бургас е констатирано, че служители от охранителна фирма «ЛУКОМА», охраняваща петролопровода на фирма «ЛУКОЙЛ Нефтохим» АД, установили че от продуктопровода на фирмата се извършва кражба на гориво. В изоставен вилен имот, разположен в непосредствена близост до тухлен зид на съседен имот с масивна двуетажна сграда, намиращ се в района между местностите «Райкова къща» и «Кален бурун», е открит изведен кран. При извършения оглед в близост до намерения кран, на около 20 см. височина в зида е открит отвор, затворен с паве, водещ в двора на съседния имот с масивната вила, от който вероятно е извършвано източването на горивото.

И.К. е задържан за срок от 24 часа. Задържано е и второ лице, собственик на масивната вила, като се установява съпричността му към извършеното източване на гориво. Работата по изясняване на фактическа обстановка продължава от служители на Четвърто Районно управление «Полиция» - Бургас. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас