Бизнесът с два проблема - таксите и електронното правителство

3944
Бизнесът с два проблема - таксите и електронното правителство

Бизнесът очаква в следващите месеци да се решат два основни проблема - начинът на управление на таксите и електронното правителство.

Таксите се превърнаха на много места в данъци, каза Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал, предаде Фокус.

Прословутата такса-смет е един такъв пример, изобщо начинът на определяне на таксите. Те трябва по закон да покриват необходимо присъщите разходи за администрирането им. И в това отношение се прие нова методика, която да се въведе през 2012 година с оглед на това таксите да се определят по този начин, каза той.

По думите му - вторият голям проблем е електронното правителство.

Отдавна повтаряме, че за да се реши генерално този въпрос, е важен принципът на първия ръководител. Една управляваща информационна система в едно предприятие не може да се въведе, ако първият ръководител лично не контролира този процес, защото това е свързано с коренна промяна в начина на работа. И в това отношение виждаме, че също има промяна в разбирането, тоест че не са важни единствено магистралите. Магистралите на електронното правителство са не по-малко важни за подобряване на средата, каза Васил Велев.

Бизнесът очаква и да има оценка на въздействието на нормативните актове върху бизнес средата, да се въведе такава практика. По закон има задължение за това, но, по думите му, често не се прави.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика