Да се придържаме, че нямаме измами и всичко е наред, зове Танева (ВИДЕО)

7360
Да се придържаме, че нямаме измами и всичко е наред, зове Танева (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

"Аз ви предлагам да се придържаме, че нямаме такива измами и всичко е наред, защото иначе и това (финансиране - бел. ред.) ще ни спрат. В крайна сметка ние изпълнихме това, което браншът искаше. Но сега да се хвалим какви измамници сме? Утре нали ще кажат, значи не трябва да получавате тази помощ!"

Това заявява земеделският министър Десислава Танева по време на проведен онлайн Консултативен съвет по овощарство и зеленчукопроизводство. Кадрите са разпространени от сайта за разследваща журналистика "Биволъ".

Коментарът на Танева идва по повод схемата "Обвързана подкрепа" след въпросите на Георги Василев от Асоциация „Български пипер“. Според изданието съветът е проведен вероятно на 27 март тази година. Официално в специализираните за земеделие медии беше съобщено, че Танева и нейните заместници са представили пред бранша мерки, които възнамеряват да предприемат по отношение на сектор "Плодове и зеленчуци".

Думите на министър Танева идват по повод информацията, че в асоциация "Български пипер" са постъпили 22 запитвания от нейни членове във връзка с това, че те са били финансирани с повече пари, отколкото са очаквали от обвързаната подкрепа. 

Танева: Очакваме около 5 млн. тона добив на зърно тази година

Очакваме добра реколта тази година независимо, че годината е по-суха. А стопаните с пропаднали площи ще бъдат на 100% обезщетени. Това ...

"Ние се досещаме откъде може да са тези пари, които са в повече. Аз предполагам, че не е само при нас, а при всички зеленчуци. Бихме искали, ако може с цифри, официално как става така, че получихме тези пари, които получихме?", пита секретарят Георги Василев. 

Танева отговаря, че от подопечното ѝ ведомство ще направи съответни изчисления. "Ние защо така се въздържаме от много информация? Всички знаят, че ставките се увеличиха заради високия интензитет на проверки. Само че, колеги, ако в това се задълбочат европейските служби и си компрометираме "Обвързана". Защото такова ниво на грешки показва, че такава подкрепа не трябва да има. Тъй че, ако искате сами да си го причините, защото искате да си разберете изчисленията... Аз ви предлагам да се придържаме, че нямаме такива измами и всичко е наред, защото иначе и това ще ни спрат. В крайна сметка ние изпълнихме това, което бранша искаше. Но сега да се хвалим какви измамници сме? Утре нали ще кажат, значи не трябва да получавате тази помощ!", става ясно още от думите на министър Танева.

От политическото обединение "Демократична България" поискаха оставката на министър Танева. "Корупционното "усвояване" на еврофондове се е превърнало в емблема на управлението на ГЕРБ. "Да се придържаме, че нямаме такива измами и всичко е наред", е фраза, достойна за мото на управляващите", казват още демократите в своя позиция, изпратена до медиите.

Към момента няма коментар от Министерството на земеделието, храните и горите. По-късно коментар дойде - НАУЧЕТЕ КАКЪВ ТУК!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

"Булгаргаз" иска поскъпване на природния газ от април. Ето с колко

Атанас Пеканов: През юни вероятно ще получим отрицателен доклад за еврозоната

TotalEnergies се отказва от проучванията в блок "Хан Аспарух"

Държавата губи до 1 млрд. лв. годишно от неефективно използване на горските ресурси

Най-лошото тепърва предстои за потребителите на популярен и любим продукт. Защо?

Си Дзинпин предупреди: Технологичният напредък на Китай няма как да бъде спрян

Правителството предлага да изкупи за 1,6 млрд. лева задълженията на "Топлофикация София“

Министър Радев: Няма опасност за цените на тока за бита

Икономическите и потребителските нагласи в България и в ЕС промениха посоката

Започват масови уволнения във въглищния регион на Стара Загора

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика