X
 
 

Докладът за въвеждането на "бонус - малус" е готов

957 0
photo of Докладът за въвеждането на "бонус - малус" е готов
Снимка: БГНЕС
Готов е докладът за въвеждането на дългоочакваната система "бонус-малус" по задължителната застраховка „Гражданска отговорност“ за автомобилите, съобщи Комисията за финансов надзор.

Системата ще отчита броя или липсата на нарушения от страна на шофьорите при формирането на цената на застраховката. Целта е примерните водачи да бъдат поощрявани, а недисциплинираните да плащат повече.

Само за година - "Гражданска отговорност" е поскъпнала с 25%

Цената на задължителната застраховка "Гражданска отговорност" за автомобилите продължава ударно да расте, като при повечето компании це...

Към обществено обсъждане обаче все още не може да се пристъпи, тъй като вариантите, предложени от консултантската компания „Ърнст енд Янг“, са твърде много – единайсет. Сценариите, изготвени въз основа на спецификата на българския пазар, са изпратени за мнение до Министерството на транспорта и Министерството на вътрешните работи. Очаква се двете ведомства да са готови със становища в рамките на един месец, а общественото обсъждане на проект за наредба да започне през септември тази година.

Застрахователите няма да са задължени да прилагат бонус-малус за Гражданската отговорност, припомня "Дарик".

Една от основните причини, която забавя въвеждането на системата „бонус-малус“ е, че у нас застраховката „Гражданска отговорност“ е за автомобила, а не за водача.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
3-те зодии, които НЕ прощават

Има хора, които не прощават и вечно помнят хората и действията им, които са ги обидили или наранили. Тези хора определено могат да бъдат наречени...