X
 
 

Експерт: Прекрасна година за Черноморието - по-евтино, по-малко хора, но доволни

4385 6
photo of Експерт: Прекрасна година за Черноморието - по-евтино, по-малко хора, но доволни
Снимка: БГНЕС
Имаме една прекрасна година, защото това е година, в която са намалени цените на хотелите по Черноморието през август - удоволствие, има по-малко туристи, по-добро обслужване - т.е. в момента създаваме доволни клиенти. Това е здравословна криза и догодина ще имаме повече туристи по Черноморието. Това заяви Румен Драганов, председател на Института за анализи и оценки в туризма, като обобщи: Хубаво е, че туристите са малко, за да се научим как се прави бизнес.

Драганов не пропусна да се похвали, че председателстваната от него организация е "към УНИБИТ" (Университета по библиотекознание и информационни технологии). Припомняме, че едно от лицата на УНИБИТ е Димитър Иванов. Той е по-известен с прякора си Митьо Гестапото. Прякорът му идва от времето, когато е началник на Шести отдел ("Корупция и контрол на структурите на МВР и БКП") в Шесто управление ("Борба с идеологическата диверсия") на Държавна сигурност (ДС). От 1991 до 1996 г. Иванов е вицепрезидент на "Мултигруп". Иванов преподава дисциплината "Духовенство и лидерство" в УНИБИТ.

Ангелкова видя манипулации и внушения за това какво се прави в туризма

"Това, което приехме вчера, е свързано с по-дългосрочното устойчиво отдаване на морските плажове на концесия". Така министърът на туриз...

Цялата ситуация на Черноморието Румен Драганов я описа като "гигантски маркетингов експеримент (феномен)". По думите му, хотелите са пълни през август, идвали хората, "хвърлят парите като фризбита, плащат". "Оказва се, че ние имаме доста платежоспособна публика, която дори не се замисля какво да плати. Ние тук сме някакви сиромахомили - гледам, че голяма част от хотелиерите ... някакви ниски цени, не плащат на персонала, пък нямат персонал и са объркали цялата схема", изказа гледната си точка експертът, докато подчертаваше, че имало места с по 70 лева за два чадъра и шезлонг, а по хотелски плажове същото струвало 40 лева, а не например 170 лева, след като били правени инвестиции за съответната база. Защо не се прави разлика между качество, е тезата му.

Анализаторът каза и, че до края на юли в България били влезли 91 000 туристи повече, но не уточни колко от тях са минали транзит към друга дестинация – например Гърция. Вместо това Драганов смята, че на Черноморието има по-малко туристи, тъй като то има репутация на претъпкано място, няма и необходимото качество на обслужване. И подчерта, че сме създали недоволни туристи в последните 3 години. Цялото описание касаеше чуждестранните туристи.

Не броим българите като туристи, на Черноморието има предимно българи, които не са статистика за туристическия ни продукт, уточни Драганов.

Докато признаваше, че в Бургаско и Варненско има спад от 15-18% на годишна база на туристите (43 000 – 55 000 души по-малко), Драганов каза и, че при професионално работещите хотели, които работят с чужди туроперотири, заетостта в момента се движи около 105-108%. "И това е прекрасното в тази година, че ще се появят предприемачи, които мислят интензивно и ще създадат продукт, който ще е конкурентоспособен", обобщи експертът. Той беше категоричен, че не може държавата да помага за наем на чартъри, защото това ще е нерегламентирана държавна помощ.

Какъв е животът на концесионер на плаж - сметки и държавни тежести

Темата с туризма на Черноморието стана особено гореща тази година, след като стана ясно, че сезонът няма да е толкова добър, макар че м...

Дали така в розовото виждат нещата и занимаващи се с хотелиерски бизнес на Черноморието - научете в Expert.bg!

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Подставеното лице на Боцко - Йордан Христов 5 Подставеното лице на Боцко - Йордан Христов преди 1 месец Профил на трол?
  В Приморско имало "голям" бизнесмен, който е завзел големите хотели : Перла1, Перла2 и Перла3 - до северния плаж, Перла Плаза до южния, аквапарка, спортната зала, автомивка и още и още ... Говори се под сурдинка, че Бат Бойко има "дейно" участие в тези имоти .
 • Анонимен 4 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  и какво излиза по думите на този "умник" - че хотелите работят на принципа "месец година храни"? това свърталище на дърти ДС ченгета и доносници унибит въобще не трябва да съществува. изпуснахме шанса за лустрация навремето :(
 • Анонимен 3 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  ТуиризЪЪЪма цъфти и вързва, защото се управлява от тази некадърна сган, като Олигофрена на снимката и неговата министЕЕЕрка - дългоносата чапла !
 • Румен Драганов-експерт по каланетика! 2 Румен Драганов-експерт по каланетика! преди 1 месец Профил на трол?
  Нема криза на морето...туризЪма ни цъфти...всичко ни е перфектно...АЛИЛУЯ,хванете ме за УЯ!
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Това Говедо на снимката е от тайфата на Розовото Фламинго с дългата човка - Ангелкова . Хвалби до тавана, показващи че са хем мекадърни, хем са типични Калинки ! На морето съм и виждам нещата какви са в действителност, а този "експерт" да върне парите, които е получил за изплямпаните глупости .
 • българин 1.1 българин преди 1 месец Профил на трол?
  Не стигнала лисицата гроздето ... жалки, некадърни, много тъпи и глупави абдали във властта и около нея, тия гадове излязоха по-некадърни и гадни и от тато - правешкия циганин.
  : 1 !
Последно в Актуално