Експерт съветва производителите ни: Използвайте директивите на ЕС, за да борите чужди фирми

13900
Експерт съветва производителите ни: Използвайте директивите на ЕС, за да борите чужди фирми

Българските фирми не се възползват максимално от инструмент, с който могат да си помогнат срещу нелоялна конкуренция от чужди компании. Това заяви председателят на ДАМТН Стефан Цанков.

Според експерта българските фирми могат да използват по-ефективно надзора.

Пилотен проект ще провери има ли градското земеделие почва и в София

На 14 юни с доброволческа акция стартира проектът “Био-център в обществена полза - квартал Витоша, ВЕЦ Симеоново”, финансир...

"Българските производители не са запознати с възможностите, които дават европейските директиви. Нашите производители не подават своевременно сигнали срещу техни конкуренти, продаващи некачествени стоки, докато чуждите фирми го правят. А чрез надзора може да се противодейства на нелоялната конкуренция и да се стимулира качественото българско производство”, посочи Цанков.

В рамките на кампанията "Да! На Българското" Цанков, земеделският министър Десислава Танева и председателят на УС на „Съюз Произведено в България Лукан Луканов се обединиха около становището, че има нужда от засилване на контрола върху сертифициране на биопроизводителите за да се гарантира на истински чистите биологични продукти да достигат до българския пазар. Основна задача на държавата е да съдейства за повишаване на конкурентоспособността на българските производители, като облекчи административните процедури. Нужно е да се повиши и контрола върху производителите за да има прозрачна среда, в която българските биопроизводители да бъдат равнопоставени на останалите участници на пазара.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика