"Енерго-Про Продажби" вече не иска да се търгува на борсата

10098
"Енерго-Про Продажби" вече не иска да се търгува на борсата
Снимка: БГНЕС

Енергоснабдителят „Енерго-Про Продажби“ съобщи, че е внесъл вчера (8 юни) в Комисията за финансов надзор (КФН) заявление за отписване на дружеството и на издадените от него акции от регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа, воден от КФН.

Компанията посочва в съобщение, публикувано на сайта на Българска фондова борса (БФБ), че предприема действието в изпълнение на намерението, заявено в търговото предложение, отправено на основание от Закона за публично предлагане на ценни книжа от „Енерго-Про Варна“ до останалите акционери, и с оглед постигнатите резултати.

ЕНЕРГО-ПРО съди България

Чешката енергийната компания ЕНЕРГО-ПРО съди България. Това става ясно от арбитражен иск срещу страната ни в Международния център за ур...

Мажоритарният собственик "Енерго-Про Варна" притежава пряко 1 482 185 броя акции или 98,75 % от капитала на „Енерго-Про Продажби“.

В края на месец юни 2012 г. чешката "Енерго-Про" закупи бизнеса на немската компания Е.ОН в България и по този начин придоби компании, притежаващи лицензии за разпределение на електрическа енергия ("Енерго-Про Мрежи"), снабдяване с електрическа енергия ("Енерго-Про Продажби") и търговия с електрическа енергия и координатор на стандартна балансираща група ("Енерго-Про Енергийни Услуги").

Лицензионната територия на "Енерго-Про Мрежи" и "Енерго-Про Продажби" е с размер от близо 30 000 кв. км и покрива 9 административни области в Североизточна България - Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Разград, Русе, Силистра, Търговище и Шумен.

По-късно днес холандската Sloane Park Property Trust съобщи, че е продала 71 917 бр. акции с право на глас на „Енерго-Про мрежи“, които представляват 5,46% от капитала на дружеството. Датата на сетълмента на сделката е 4 юни. В резултат на промяната Sloane Park Property Trust вече не притежава пряко или чрез свързани лица акции от капитала и не упражнява правото на глас в общото събрание на акционерите на „Енерго-Про Мрежи“.

31 дни за "Енерго-про" да възрази срещу констативния протокол

На "Енерго-про" е предоставен констативен протокол. Те имат право да изразят в 31 дневен срок възраженията си. След това контролния ор...

Междувременно стана ясно, че "Енерго-Про" съди България в Международния център за уреждане на инвестиционни спорове на Световната банка. Жалбата е подадена в края на май, но все още не е разгледана. Официално не е ясно за какво претендира дружеството.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика