Името на шефа на АПИ замесено в скандала с укрито ДДС от строител на АМ "Струма"

7177
Името на шефа на АПИ замесено в скандала с укрито ДДС от строител на АМ "Струма"
Снимка: БГНЕС

Сигнал в НАП заради строителната фирма „Агромах” е подал бившият временен председател на СДС Борис Марков. Това потвърди самият той пред Actualno.com, като обясни, че процедурата е била доста сложна и времеемка.

Още на 9 март в свой пост във Facebook Марков написа следното нещо: "Агенция "Пътна инфраструктура", Агромах ЕООД, чрез дружеството си Агромах Холидей, "Инфраструктурна компания" АД и "Индустриални инвестиции" АД участват в обща финансова схема за ощетяване на Фонда за гарантиране на влоговете с милиони, след фалита на КТБ. Твърдя също, че цялата финансова схема за обедняването на КТБ (н) и увреждането на нейните кредитори, както и на държавата в лицето на Фонда за гарантиране на влоговете е осъществена под контрола на инж. Лазар Лазаров, Председател на Управителния съвет" на АПИ". Тогава Марков уточни, че поема отговорност за думите си и призова инж. Лазаров да го осъди, ако е действително невинен.

Разследват строителни фирми за данъчни измами

Спецпрокуратурата, ГДБОП и НАП са извършили операция срещу престъпна група за данъчни измами, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата...

Сигналът идва часове след като прокуратурата обяви, че разследва „Агромах” заедно с „Пътища-Пловдив” заради укриване на ДДС. Подозрението е, че с действията си „Агромах” и „Пътища-Пловдив” са ощетили държавата с 14 млн. лева. Това беше отречено от управителя на „Агромах” в емоционално интервю пред bTV вчера (11 март).

"Агромах" е в консорциума за строеж на една от последните части от магистрала "Струма" - участъка между Благоевград и Крупник с дължина от около 13 км. Стойността на договора за строителство е 186 млн. лв., които идват от програма "Транспорт" 2014-2020 г. Договорът за този лот беше подписан на 30 декември. В консорциума за "Струма" участва и "Пътища Пловдив".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com