Искате да спечелите милиони - покажете, че имате визия за устойчив дизайн

2604
Искате да спечелите милиони - покажете, че имате визия за устойчив дизайн
Снимка: Pixabay

Уникална възможност за всички български студенти по архитектура и строителство представя петото издание на международния конкурс LafargeHolcim Awards. Наградният фонд възлиза на около 2 млн. долара, а конкурсът е посветен на идеите за устойчив дизайн.

Организаторите посочват, че в състезанието могат да участват както проекти в областта на ахритектурата, строителството, инженерни проекти за гражданска инфраструктура, озеленяване и градска архитектура и дизайн, както и материали, продукти и технологии за строителството.

Голямата възможност в случая е, че има две категории за участие. Първата и основна категория е за професионалисти, които се занимават с дейност в областта на архитектурата, дизайна и инженерството т.е. архитекти, инженери, строителни консултанти, строителни компании. В тази категория могат да се подават проекти, които вече са в процес на изпълнение, а не са само на идейно ниво. Всъщност задължително условие е проектът да е в напреднала фаза на реализация, да има висок процент на вероятност да бъде завършен успешно т.е. не се приемат проекти, които могат да бъдат спрени поради някаква причина. Освен това не може изпълнението на проекта да е започнало преди 4 юли, 2016 година.

Снимка: Pixabay

Втората категория е за студенти и професионално занимаващи се със строителство, архитектура и дизайн, но до 30-годишна възраст. Те могат да участват с визионерски и идейни проекти, независимо дали идеите им ще бъдат превърнати в реалност.

Всички участници се оценяват на база пет критерия за постигане на целта – устойчивост! Критериите са иновация и преносимост; етични стандарти и социално включване; природосъобразно използване на ресурси и екологични показатели; икономическа жизнеспособност и съвместимост; естестическо и контекстуално влияние.

Регламентът на конкурса предвижда първо пет регионални състезания – за Европа, Северна Америка, Латинска Америка, Африка и Близкия изток плюс Азия и Тихоокеанския регион. През втората половина на 2017 година ще бъдат обявени победителите, които отиват на световното състезание LafargeHolcim Awards 2018. Желаещите да участват трябва да изпратят своите проекти до 21 март, 2017 година на следния адрес: https://application.lafargeholcim-awards.org/

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com