Изглежда тотото почва да печели повече

3327
Изглежда тотото почва да печели повече
Снимка: Getty Images/Guliver

Около 3 пъти са се увеличили продажбите в талонните игри на държавния тотализатор след въвеждането на забраната на частните лотарии преди няколко седмици - с промените в Закона за хазарта.

В момента тотото предлага близо 20 талонни игри с доста сериозни печалби, като са взети мерки да бъдат пуснати по-бързо и нови, за да се задоволи увеличеното търсене. Има и малко увеличение в цифровите игри, но това е заради нарастването на джакпота, като общият за снощния тираж бе на стойност от 8,7 милиона лева., пише в. "24 часа".

Търговци на дребно искат от Борисов да намери решение за техни загуби заради промените в Закона за хазарта

Бойко Борисов да намери решение на казуса с претърпени щети от търговци на дребно, които са купили талони от "Национална лотария", за д...

Припомняме, че тотото може да продава лотарийни билети само в собствени пунктове или пунктове, които е наело под наем и със собствен персонал, работещ за него. Собствените пунктове са 550 т.е. оценката е, че частните лотарии са имали много повече места, където са продавали.

Новият управителен съвет на тотализатора вече вписан официално в Търговския регистър и встъпи в управлението на Спортния тотализатор.

Изпълнителен директор на тотализатора стана Любомир Стефанов Петров. Досегашният Дамян Дамянов остава също в системата като съветник. Петров от две години бе начело на дирекция "Търгове и процедури" в държавната фирма "Информационно обслужване", преди това бе мениджър бизнес развитие в "Телелинк България".

В управителния съвет влязоха двама бивши играчи на "Левски" и националния отбор Гошо Петков Гинчев и Христо Георгиев Йовов. Гинчев вече втори мандат на съветник по спортните въпроси на министър Красен Кралев. Йовов пък за последно се опита да стане кмет на родното Своге, но загуби още на първия тур на изборите от Емил Иванов.

Горанов не носел отговорност за спазването на Закона за хазарта

Законът за хазарта не дава задължения на министъра на финансите да следи за спазването на закона, както и други ангажименти по него. Т...

Другите двама са Людмила Костова Петкова и Валентин Страхилов Точев. Людмила Петкова бе шеф на "Данъчна политика" в Министерството на финансите. Тя за кратко беше заместник-министър, а дълги години работи и в НАП, като стигна до поста заместник-директор.

Валентин Точев от 5 години е началник на отдел "Анализ на данъчната политика" във финансовото ведомство. Той има над 20 години стаж там.

Този управителен съвет само ще довърши мандата на предходния, който завършва на 25 ноември тази година. Очаква се в най-скоро време да бъдат направени още промени в начина на работа на тотализатора, като предвижданията са той да вдигне приходите си поне двойно.

Тотото дава фиксирана сума за финансиране на българския спорт - 17% от приходите му отиват за неговата собствена издръжка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

КНСБ: Заплатата за издръжка следва да отразява регионалните различия

"Топлофикация София" обеща по-ниски сметки за февруари

ТЕЦ "Бобов дол" спря работа

Инфлацията в ЕС, еврозоната и България продължава да се забавя и през февруари

Украинските яйца, които се продават като български: Опасност от спекулации с цените преди Великден

Брокери в Пловдив: Отчитаме ръст в търсенето на качествени нови жилища

Атанас Пеканов: България няма да влезе в Еврозоната през 2025 г.

Иванка Шалапатова: 418 000 българи работят на минимална работна заплата

Броят млади българи, които нито са работили, нито са учили, намалява през 2023 г.

Търговията между България и Великобритания е достигнала рекордни стойности

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика