Как да познаете професионалистите в сферата на кърти, чисти, извозва?

11677
Как да познаете професионалистите в сферата на кърти, чисти, извозва?
Снимка: Pixabay

За хората, които не познават същността на бизнеса, предоставящ услугите за къртене, чистене и извозване, е достатъчно да имаш къртач, за да изпълняваш тази дейност. Истината обаче е съвсем различна, защото, за да предлагаш качествена услуга, трябва наистина да имаш опит, при това не само по отношение на годините, но и на големи обекти. Клиентите търсят качество, бързина и професионализъм. Можеш да им дадеш тази комбинация само, ако познаваш добре занаята и си му отдаден.

Как да познаете професионалистите в сферата на кърти, чисти и извозва?

Всъщност предварително не може много да се ориентирате, защото работата говори за майстора. Все пак имате опцията да разпитате подробно представител на фирмата за изпълнените обекти, както и да ви опишат цялата технология на дейностите, които ще изпълняват във вашия дом. Опитните в бранша, които държат на качеството и името си, първо ще поискат да направят оглед, ако става дума за повече и по-комплексна работа. В противен случай ще ви разпитат подробно за естеството на работата, както и вашите предпочитания. Много важно на този предварителен етап е да уточните дали има труднодостъпни места или деликатни участъци, където ще се работи. Също така е добре да попитате и дали фирмата разполага със собствен транспорт за извозване на строителни отпадъци, за да не разчитате на подизпълнители.

Попитайте за начина на остойностяване на услугата. Разбира се, винаги могат да възникнат непредвидени дейности, които да се таксуват допълнително. Ако знаете обаче принципа на изчисленията, като например цена за къртене на различните повърхности на кв. м, цена за извозване на строителните отпадъци до сметище, таксуване за пренос на боклука на етаж, таксуване за пренос без асансьор, таксуване за чистене и др., то ще можете да си направите някаква предварителна сметка и няма да останете неприятно изненадани.

Можете да проверите за оставени ревюта и коментари в интернет по отношение на фирмата. Все пак не се доверявайте на 100% на тях, особено, ако са малко на брой и еднотипни, защото понякога се пишат от злонамерени хора. Търсете конкретни описания на клиенти, които са по-подробни и точно обясняват от какво са останали доволни или недоволни.

Основните услуги за къртене, чистене и извозване в апартамент, включват: къртене на подпрозорец, отвор за врата, баня, мазилка. Тези услуги заедно с почистването и извозването на строителните отпадъци не би трябвало да отнемат повече от няколко часа. За цялостно къртене в апартамент професионалистите могат да се справят в рамките на работния ден, ако не става дума за твърде голяма квадратура на жилището и усложняващи работата обективни обстоятелства. Утвърдените в бранша фирми ще ви предложат и събаряне на сгради и различен тип постройки, като в този случай задължително се прави оглед, за да се планира необходимата техника, човешки ресурс и време.

Важно е да сте наясно, че съгласно законодателството у нас услугата кърти, чисти, извозва може да се изпълнява през работните дни от седмицата и събота, като се спазват часовете за почивка. Във времето от 14 до 16 часа на обяд обаче могат да се свалят строителните отпадъци.

Добрите фирми са и добре екипирани с инструменти. За различните дейности трябват съответно инструменти за къртене на бетон, къртене на стени, на тухли, къртене на дограма, рязане на бетон, рязане на арматура, пробиване на дупки и др.

След приключването на къртачната дейност, компанията трябва да почисти много добре помещенията от строителните отпадъци и да ги извози. За целта всички отпадъци се събират и се пакетират в чисти чували. След това чувалите се пренасят до превозното средство за извозване с контейнери за строителни отпадъци под наем. Накрая следва и фино почистване на праховите частици, натрупали се след къртенето.

Самото изхвърляне на отпадните продукти трябва да стане на предвидените за това места, а не в битовите кофи за смет!. Боклукът се извозва в контейнери за строителни отпадъци , чиято големина може да варира в зависимост от предвидения обем на отпадъците.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Официално: Над 1,1 милиарда е печалбата ни от "Турски поток" досега

Енергийният министър заминава за Турция да предоговаря с "Боташ"

Най-големият безмитен магазин в България отвори врати

Повече компании в България смятат да наемат нови служители през летния сезон

ЕЦБ: Очакванията за инфлацията на потребителите в еврозоната вървят надолу

Гвоздейков подписа с поляци за доставка на 7 двуетажни влака

Забрана за рекламата на хазарт мина на първо четене със заявки за бързо приемане

Къде са най-евтини бензинът и дизелът в България: Цените в седмицата 20.04-26.04.24

Евтим Милошев очаква успешен летен сезон

СЗБ: Българските институции най-сетне поставиха туризма като приоритет

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика