Лидл България е сред най-желаните работодатели от студентите и работещите в страната

2514
Лидл България е сред най-желаните работодатели от студентите и работещите в страната
Снимка: Lidl

За втора поредна година Лидл България е най-желаният работодател сред хранителните вериги у нас. Това сочат резултатите от ежегодните проучвания сред работещите и студентите в страната – Employer of choice и Graduate Survey.

В тях са взели участие общо 13 922 души – 8092 от тях са работещите, участвали в проучването Employer of Choice, а 5830 са анкетираните студенти в Graduate Survey. И двете групи определят Лидл България като най-желан работодател сред хранителните вериги. Така компанията за пореден път затвърждава образа си на доказан и предпочитан работодател в своя бранш.

Значението на образованието се повиши след кризата, показват резултатите от представително проучване за факторите за пълноценен живот

Ако в началото на годината някой ни беше казал как ще изглежда животът ни през март 2020, щяхме да го изпратим да изпие един чай за усп...

Изключително сме щастливи, че Лидл България отново печели доверието на работещите и студентите в страната. Тази висока оценка е особено важна днес, когато кризата с COVID-19 безспорно оказа влияние върху това, което хората търсят и ценят на работното място. Променената обстановка и новите нагласи изискват и от нас, като отговорен работодател, да продължаваме все така категорично да заявяваме, но и да доказваме ежедневно грижата си към служителите, както и че в добри и в трудни моменти могат да разчитат на нас като работодател и да се чувстват сигурни, спокойни и оценени“, коментира Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.

Добрата репутация на бранда, качеството на продуктите/услугите, които компанията предлага, финансовата й стабилност, както и възможностите за обучение и развитие са сред най-високо оценените преимущества, които привличат служителите. Това сочат резултатите от проучването Employer of choice, което проследява именно нагласите на работещите в страната. Интересно е и как реагират студентите в променената ситуация. Според другото проучване – Graduate Survey, в което са анкетирани студенти от всичките 51 университета у нас, както и българи, учещи в чужбина – младите хора търсят повече сигурност в добре познати брандове, като изключително високо ценят и възможностите за развитие, обучение и растеж, които ще получат.  

Във всяка една от тези области Лидл България следва и прилага редица устойчиви практики. Освен че е световно утвърден и доказан бранд, с присъствие в 32 държави, Лидл България осигурява сигурност и стабилност на своите служители, като предлага едни от най-високите възнаграждения в страната. Изключително разнообразни са и възможностите за развитие и квалификация, които намират изражение и в конкретни цифри – 61% от ключовите мениджърски позиции са заети от вътрешни кандидати, развили се в компанията. Веригата инвестира изключително много усилия и средства и по време на кризата с COVID-19, което отново затвърди образа й на отговорен работодател и доказа, че сигурността и безопасността на нейните служители винаги ще бъдат основен приоритет.

В началото на годината всички тези HR политики получиха и своето световно потвърждение – Лидл България бе отличена с престижния сертификат TOП Работодател в България и Европа от водещата международна организация TOP Employers Institute. Сертификатът удостоверява, че компанията прилага изключително коректни и надеждни практики, които заслужено я нареждат сред ТОП работодателите не само у нас, но и в цяла Европа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

ЛЕВ ИНС подписа споразумение с ДФ „Земеделие” за съфинансиране на застрахователни премии на земеделски производители

Обединеното кралство е изпаднало в рецесия през миналата година

Нови 13 търговски аташета избра икономическото министерство

На комисия: Депутатите с нови мерки за попълване на дефицита в енергетиката

Сериозен проблем при либерализацията на цените на тока: Тревоги в бранша

Ходим повече в чужбина: Статистика

EVN предлага поскъпване на парното в Пловдив

Коя страна смята да бъде двигател за възстановяването на световната икономика?

"Булгаргаз" иска поскъпване на природния газ от април. Ето с колко

Атанас Пеканов: През юни вероятно ще получим отрицателен доклад за еврозоната

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика