МС обсъжда заем между Банката за развитие на Съвета на Европа и България

2333
МС обсъжда заем между Банката за развитие на Съвета на Европа и България
Снимка: БГНЕС

Заседанието на Министерски съвет ще се проведе в днес, 8 юни. То бе отложено с ден заради посещението на премиера Бойко Борисов във Франция и Германия.

Предстои министрите да разгледат и одобрят проект на решение за предложение до НС за ратифициране на рамковото споразумение за заем в размер 200 млн. евро между Банката за развитие на Съвета на Европа и България, механизъм за съфинансиране на проекти, изпълнявани със средства от Европейския съюз по оперативните програми, съфинансирани от европейските структурни и инвестиционни фондове за програмния период 2014-2020 г.

Брюксел проверява програмата за саниране заради съмнения за нарушения

В началото на месец май Банката за развитие към Съвета на Европа ще извърши проверки на място изпълнението на Националната програма з...

Ще бъде разгледан и проект на решение за увеличаване на капитала на „Национален дворец на културата – конгресен център София”, и проект на постановление за одобряване на промени по бюджета на Министерството за българското председателство на съвета на европейския съюз 2018 за 2017 г. във връзка с увеличаване капитала на търговско дружество.

Министрите ще вземат решение и за проект на решение за одобряване на кандидатура от името на България за член на Сметната палата на Европейския съюз. В една от точките фигурира и проект на решение за одобряване на максималния размер на новите държавни гаранции за 2018 г. по закона за кредитиране на студенти и докторанти, както и проект на постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерството на културата за 2017 г. за изплащане на държавни парични награди за особени заслуги към българската държава и нацията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика