На ФАРА16 идеите триумфират над бюджета

6689
На ФАРА16 идеите триумфират над бюджета

Триумф над бюджета. Така рекламна агенция The Smarts, обслужваща националния творчески рекламен фестивал ФАРА тази година, озаглави шестнадесетото му издание. Той ще се проведе в Албена, в периода 9-12 септември тази година.

„Всички ние – и агенции, и клиенти, се борим с ограниченията, които свитите бюджети поставят пред силните идеи. Затова решихме да поставим акцента върху тази обща борба. Защото когато имаш една силна идея и я изпълниш добре с подкрепата на клиента, тогава се получават наистина успешни рекламни кампании“, каза Гергана Иванова, управляващ партньор в The Smarts.

Мултимедийната реклама вече и във Варна!

Още в средата на деветдесетте години на 20-ти век технологията за дигитална реклама започва да измества остарелите и вече не толкова еф...

Всяка година рекламната индустрия се събира в Албена, за да прегледа и награди най-добрите кампании, създадени през годината. Тогава най-ясно изпъкват силните идеи, които са се справили най-добре с бюджетните ограничения. Именно тези ограничения правят работата в българската реклама интересна и предизвикателна – често се налага да откриеш най-добрия и ефективен начин да изпълниш идеята си, без това да отнеме от силата ѝ.

„Добрите идеи са магическото спасение, което превръща всяка похарчена стотинка в левче и всяка хилядарка – в милион“, коментира Марсел Леви, творчески директор на Noble Graphics и председател на творческото жури на ФАРА’16. А очакванията му какво ще види на фестивала? „Изминалата година бе доста трудна за бизнеса в България. Изключително несигурната икономическа и политическа обстановка допълнително напрегна маркетолозите и пооряза наличните им бюджети и очаквания. В същото време телекомите в страната избраха точно този момент, за да се надцакват комуникационно. С интерес очаквам да видя как тези обстоятелства се проектират в идеи“.

„Вярвам, че идеите и бюджетите не бива да бъдат поставяни в конфликт. Те служат на една и съща цел и за да постигат резултати трябва да бъдат в добър синхрон. Всеки дисбаланс е порочна практика и смятам, че не трябва да се поощрява, защото води до изтощаване на идеите и промяна в критериите на пазара“, смята Десислава Векилска, client service директор в Next-DC и председател на тазгодишното медийното жури на фестивала. „Медиите и начина, по който хората използват медии, се променят много динамично, иска ми се да видя тези тенденции осмислени и отразени и в подхода при създаване и планиране на кампаниите“, допълва тя.

Тази година в Албена Saatchi&Saatchi организират Saatchi Circle ФАРА – творческа академия за начинаещи рекламисти, в която одобрените за участие ще работят по реален бриф с помощта на Начо Естейре, преподавател вMiami Ad School Мадрид. 12 участници, разделени на 4 екипи от по 3 души (copywriter, designer, digital) ще имат 48 часа за подготовка и представяне на идеите по бриф, ще разработят презентация на идеите си и ще ги представят пред членове на творческото жури.Повече за инициативата можете да научите ТУК.

Правителството отпусна още 2 млн. лв. за реклама на туризма ни

Правителството одобри вътрешно-компенсирани промени на утвърдените разходи по области и политики/бюджетни програми по бюджета на Минист...

ФАРА се организира от Българската асоциация на комуникационните агенции (БАКА). Асоциацията е създадена през 1995 година като независима, доброволна браншова организация, която да работи за постоянното развитие на рекламната и комуникационна индустрия в България.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика