Намаляване на данъците за бизнеса предлага "Демократична България"

2934
Намаляване на данъците за бизнеса предлага "Демократична България"
Снимка: БГНЕС

Необлагаем минимум за данък общ доход и намаляване на ДДС от 20 на 18 % са сред основните приоритети на "Демократична България" за промени в данъчната система

Доводите изложи бившият правосъден министър и настоящ председател на "Да, България!" Христо Иванов на брифинг, посветен на официалното представяне на "Договора за ефективни публични финанси, данъчни намаления, модернизация и растеж".

"Демократична България": Сделката за "Дупката" във Варна да бъде спряна

Сделката за "Дупката" във Варна е незаконосъобразна и трябва да бъде спряна. Това заявиха съпредседателите на "Демократична България" А...

"Демократична България е единствената партия, която предлага намаляване на данъчното бреме", заяви бившият правосъден министър.

"Убедени сме, че финансова политика, основана на стимулирането на частния сектор да се развива без излишни регулации, ще осигури високи европейски доходи и самочувствие на всички български граждани. Със сигурност по-добре от власт, която купува имот във Варна по-скъпо, отколкото струва подобен в Манхатън. Защото ГЕРБ имат десетина приятели, към които насочват бюджета на страната", подчертаха от организацията. 

"Предлагаме преразпределението на Брутния вътрешен продукт да е не повече от една трета от него, което ще ни нареди на второ място след Ирландия по този показател. Това ни отличава рязко от ГЕРБ, които имат идеи за покачване на данъчно-осигурителната тежест през 2018-2019 година с поне 2 милиарда лева (и които 10 години вдигат данъците, без да са сваляли никакви). И от “визията“ на БСП, която предлага да се удари най-производителната част от хората чрез връщането на пропорционалното подоходно облагане."

От партията поискаха още електронизация на държавните услуги, която според тях ще ги направи по-ефективни и евтини за поддръжка, както и Европейски контрол на финансовата система чрез влизането ни в Банковия съюз.

"Демократична България" поиска оставката на Йорданка Фандъкова

Демократична България" поиска оставката на столични кмет Йорданка Фандъкова. Според обединението управлението на ГЕРБ в столицата е нан...

Те предлагат също необлагане на реинвестираната печалба, като това да бъде двигател за частните инвестиции в иновационния потенциал на фирмите и тяхната конкурентност. 

Като прииер "сините" дадоха Ирландия, която според тях само преди 40 години е била бедна и обезлюдяваща страна, но след намаляване на данъците и регулациите е постигнала "чудеса".

Лидерът на ДСБ генерал Атанас Атанасов коментира, че каквото и да се случва в "Борисовата държава", както казвали от съседната уличка "Витошка", всичко опира до пари.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Гърция повиши минималната заплата

БДЖ взе 76 модернизирани вагона от Германия (СНИМКИ)

tbi bank направи първо тримесечно купонно плащане за облигациите, издадени в края на 2023 г.

Спадът на производствените цени продължава и през февруари

Полети от 25 държави очакват на Летище Бургас през летния сезон

Къде са най-евтини бензинът и дизелът в България: Цените в седмицата 23.03-29.03.24

307 проекта са подадени за енергийно обновяване на жилищни сгради по втория етап от процедурата на МРРБ

ЛЕВ ИНС подписа споразумение с ДФ „Земеделие” за съфинансиране на застрахователни премии на земеделски производители

Обединеното кралство е изпаднало в рецесия през миналата година

Нови 13 търговски аташета избра икономическото министерство

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com