X
 
 

Представители на туризма искат спешно реклама на България като туристическа дестинация

698 1
photo of Представители на туризма искат спешно реклама на България като туристическа дестинация
Снимка: БГНЕС
Българският туристически сектор има нужда от реклама на неща като "Дестинация България", защото вече наблюдаваме следната ситуация – по-спокоен от геополитическа гледна точка регион и преките ни конкуренти напредват в промотирането на своите дестинации. Това заяви бившият депутат от "Обединени патриоти" Полина Карастоянова, която напусна парламента след скандал с НФСБ на Валери Симеонова и обвинения в лобизъм относно производството на ракия.

Според Карастоянова, която е част от Националния борд по туризъм, причините за спада при ранните записвания били извън бизнеса. Трябва да има коренна промяна – бюджетът на Министерството на туризма да бъде поне 1% от това, което генерира секторът. Прогнозните данни за 2018 година са за над 8 млрд. лева приходи, поясни Карастоянова пред Нова телевизия. И добави, че не става въпрос за това държавата да отпуска пари за реклама за частния бизнес, а за национална реклама – „в българските национални медии”. Ако няма пари за реклама на българските дестинации или те се забавят, ще има много пропуснати ползи, добави Карастоянова.

Ангелкова: България има голям потенциал в туризма, който предстои да бъде открит

България е сред страните с огромен потенциал за инвестиции в туризма, който предстои да бъде открит от бизнеса, и ние ще насърчим този ...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
    Ми платете си и си се рекламирайте бе, къФ ви е проблема? Ей да му се не види и наглост! Като не ви върви бизнеса - фалирайте и баста! Писна ми от мрънкачи. Мрън-мрън, няма кой да работи. Мрън-мрън, не ни рекламират достатъчно. Мрън-мрън нямаме туристи. По другите държави как имат? И не мрънкат?
Последно в Актуално