X
 
 

Пре:Откриване на бъдещето на Европа – темата, която обединява бизнеса и политическите дискусиите по време на Европейската седмица на цифровизацията и иновациите

1057 1
photo of Пре:Откриване на бъдещето на Европа  – темата, която обединява бизнеса и политическите дискусиите по време на Европейската седмица на цифровизацията и иновациите
Снимка: Webit
Европейската седмица на цифровите технологии и иновациите, организирана от българското председателство на Съвета на Европейския съюз, ще обедини Европейската цифрова асамблея, организирана от Европейската комисия, и Webit.festival Europe под темата "re:Inventing the Future of Europe" - пре:Откриване на бъдещето на Европа.

Тази година Webit.Festival e водещо събитие в календара на българското председателство на Съвета на Европейския съюз, с над 15 паралелни тематични конференции и събития, които ще се състоят в рамките на фестивала.

Над 6000 човека ще присъстват на Webit и Дигиталната асамблея през 2018 г.

На 11 декември от 13:30 часа в сградата на Столична община се състоя съвместна пресконференция между кмета на град София - г-жа Йорданк...

Едно от над 10-те събития в рамките на фестивала ще бъде Founders Games, състезанито за стартъпи, по време на което на представителите на стартиращите компании ще бъдат предоставени изложбени площи, билети за достъп и възможността да се срещнат с топ селекция от глобални и бизнес лидери, дошли от четирите краища на света. Излагайки идеите си пред журито, те ще имат шанса да спечелят голямата награда на Founders Games - инвестиция на стойност €200 000! Целта на наградата е да поощрява млади хора, имплементиращи бързо развиващите се технологии и иновации в ежедневието.

Седмицата на цифровите технологии и иновациите в ЕС ще посрещне над 7000 участници от цял ​​свят, включително 1500 водещи политици от Европа и извън нея (еврокомисари, министри, кметове, евродепутати), 5000 + световни лидери на бизнеса, основатели на най-големите технологични компании, предприемачи, инвеститори, иноватори, учени и представители на всички индустрии от малкия и среден бизнес.

Сред темите на конференциите на фестивала са:

Европа с хоризонт 2030 - 2050 г. - какво ще се промени в следващите няколко десетилетия във всички аспекти, засягащи обществото.

Модерната инфраструктура - мрежи, обработка на данни, суперкомпютри и клауд технологии, как изкуствения интелект се развива и намира нови приложения в развитието на професиите, Blockchain (разпределена база данни)

Над 6000 човека ще присъстват на Webit и Дигиталната асамблея през 2018 г.

На 11 декември от 13:30 часа в сградата на Столична община се състоя съвместна пресконференция между кмета на град София - г-жа Йорданк...

Умни градове

Забавление и Медии в 21 век, където ще се дискутират актуални проблеми като фалшивите новини, бъдещето на телевизията и рекламата, мястото на виртуалната и добавената реалност в медиите, и др.

Общество/Култура в дигиталната епоха: Регламента GDPR, поверителност в мрежата,

Киберсигурност - Защита на данните в мрежата, предпазване от adware (софтуер, който показва нежелани и натрапчиви реклами), криптиране на данни..

Дигитални умения и образование - новото поколение израства в т.нар. Ера на Изкуствения интелект, която бавно, но сигурно променя образователната система.

Аз съм с аналогово съзнание

"Аз съм с аналогово съзнание". Това призна президентът Румен Радев по време на встъпителното си слово на откриването на ежегодния форум...

Здраве: Иновации и интегриране на модерните технологии в здравеопазването

Жените в бизнеса и политиката, която тема ще бъде част от специалните Пленарни Сесии, председателствани от еврокомисар Мария Габриел. Целта на сесиите ще бъде да се обсъдят възможностите за развитието на европейското общество и икономика чрез дигитални иновации.

В рамките на изложението посетителите ще могат да се запознаят и с водещи компании в тези сфери, които ще бъдат на събитието, за да покажат новите си продукти и услуги и ще имат пряк достъп до целия бизнес, който ще бъде в София по време на Webit.festival Europe в края на юни. Планирани са и множество неформални събития, официални вечери, церемония за награди, работилници и тематични кръгли маси , които ще съберат на едно място представители на бизнеса на най-високо ниво с политиците и законодателите на ниво ЕС , за да бъдат обсъдени теми като GDPR, privacy&security, градовете на бъдещето и много други.

Actualno.com

Етикети:

0 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Тръмп обяви, че САЩ остават партньори на...

Американският президентът Доналд Тръмп заяви, че Съединените щати възнамеряват да останат „стабилен партньор“ на Саудитска ...