X
 
 

Превозвачите срещу създаването на нова автомобилна камара

1065 1
photo of Превозвачите срещу създаването на нова автомобилна камара
Снимка: iStock/Guliver
12 неправителствени организации поискаха среща с председателя на Народното събрание и председателя на Комисията по транспорт към парламента във връзка със Закона за Българска автомобилна камара, съобщиха от Камарата на автомобилните превозвачи в България.

Организациите в областта на превозите на пътници и товари са изпратили писмо за искане на среща на 13 юни 2018г. от 11.00 часа във връзка с внесения в деловодството на Народното събрание проект на Закон за Българска автомобилна камара.

В него те посочват, че законопроектът е бил внесен в деловодството на Народното събрание, в период, в който усилията на всички НПО-та са съсредоточени върху „Пакет за мобилност" 1 и „Пакет за мобилност" 2.

Организациите настояват да получат отговор, защо се налага създаването на тази камара, при положение, че няколко пъти на подобни срещи по-голямата част от бранша е твърдо против, както и защо не се спазват ангажиментите на основния инициатор Станислав Иванов за последващи срещи преди внасяне на законопроекта и ангажимента бранша сам да създаде структурата.

Публикуваме пълния текст на писмото:

 

ДО

ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА 44-ТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ Г-ЖА ЦВЕТА КАРАЯНЧЕВА

ПРЕДСЕДАТЕЛЯ

НА КОМИСИЯТА ПО ТРАНСПОРТ,

ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ И

СЪОБЩЕНИЯТА

Г-Н ХАЛИЛ ЛЕТИФОВ

ИСКАНЕ

Уважаема госпожо Караянчева, Уважаеми господин Летифов,

Превозвачи вече питат Борисов има ли смелост да каже "не" на пакет "Мобилност"

Има надежда, но много малка, за да не изхвърли пакет "Мобилност" българските превозвачи от пазара в ЕС. Това заяви председателят на Асо...

На 18.05.2018г. тихомълком в деловодството на Народното събрание беше внесен Законопроект за Българска автомобилна камара, в период, в който усилията на всички нас са съсредоточени върху „Пакет за мобилност" 1 и „Пакет за мобилност" 2.

Въпреки горното ние за пореден път се запознахме с последващи изменения в законопроекта и изказваме отново нашето становище, че това е едно лобистко предложение, което ще доведе до нарушаване на свободната конкуренция в бранша и ще е в интерес на определен кръг превозвачи, като същото почива на неверни мотиви.

Настояваме за спешна среща на 13.06.2018г. от 11:00, на която да получим смислен отговор, защо се налага създаването на тази камара, при положение, че няколко пъти на подобни срещи по-голямата част от бранша е твърдо против, а също така и да получим отговор защо не се спазват ангажиментите на основния инициатор Станислав Иванов, за последващи срещи преди внасяне на законопроекта и ангажимента бранша сам да създаде структурата.

С уважение,

Превозвачите пак роптаят - имало ново изискване в пакет "Мобилност", което щяло да ги довърши

Появяват се нови изисквания, които обезсмислят всички наши предложения. Например – на 21 дни превозно средство да има товаро-разт...

Камара на автомобилните превозвачи в България

Национално сдружение на българските превозвачи

Корпорация на автомобилните превозвачи в България

Национален съюз на превозвачите

Борисов и Московски: Имаме пълен успех на предложенията по пакета "Мобилност"

Не съм съгласен с това, че се твърди, че е победен президентът Макрон. По-скоро с разбирането на всички колко е важно, всички бяха на...

Браншови съюз за стопанска инициатива

Съюз на организациите в автомобилния транспорт

Национално сдружение на автобусните превозвачи

Българска автотранспортна асоциация

Обрат в Брюксел: ЕП гласува пакета за мобилност в интерес на българските превозвачи

Обрат в Брюксел – отпаднаха част от текстовете, срещу които българските превозвачи протестираха. Т. нар. пакет „Макрон&rdq...

Национална транспортна камара

Съюз за иновации в автомобилните превози

Асоциация за безопасност и култура в автомобилните превози

Сдружение на превозвачите за подготовка и квалификация в автомобилния транспорт"

Actualno.com

Етикети:

1 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

  • Нане Вутов от бесепето 1 Нане Вутов от бесепето преди 4 месеца Профил на трол?
    Смачкаха фасона на олигарсите от превозваческата мафия у нас! Няма вече годищни печалби от милиарди левове. Другите държави се усетиха. Бай Ганьо е ненаситен търбух. Сега ще печелят само милиони.
  • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Дневен хороскоп за 16 октомври

Овен През този ден не търсете вината в другите. Ваш пропуск е довел до редица събития. Това е добър опит. Не съжалявайте, а се поучете...