X
 
 

Превозвачите срещу създаването на нова автомобилна камара

1089 1
photo of Превозвачите срещу създаването на нова автомобилна камара
Снимка: iStock/Guliver
12 неправителствени организации поискаха среща с председателя на Народното събрание и председателя на Комисията по транспорт към парламента във връзка със Закона за Българска автомобилна камара, съобщиха от Камарата на автомобилните превозвачи в България.

Организациите в областта на превозите на пътници и товари са изпратили писмо за искане на среща на 13 юни 2018г. от 11.00 часа във връзка с внесения в деловодството на Народното събрание проект на Закон за Българска автомобилна камара.

В него те посочват, че законопроектът е бил внесен в деловодството на Народното събрание, в период, в който усилията на всички НПО-та са съсредоточени върху „Пакет за мобилност" 1 и „Пакет за мобилност" 2.

Организациите настояват да получат отговор, защо се налага създаването на тази камара, при положение, че няколко пъти на подобни срещи по-голямата част от бранша е твърдо против, както и защо не се спазват ангажиментите на основния инициатор Станислав Иванов за последващи срещи преди внасяне на законопроекта и ангажимента бранша сам да създаде структурата.

Публикуваме пълния текст на писмото:

 

ДО

ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА 44-ТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ Г-ЖА ЦВЕТА КАРАЯНЧЕВА

ПРЕДСЕДАТЕЛЯ

НА КОМИСИЯТА ПО ТРАНСПОРТ,

ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ И

Превозвачи вече питат Борисов има ли смелост да каже "не" на пакет "Мобилност"

Има надежда, но много малка, за да не изхвърли пакет "Мобилност" българските превозвачи от пазара в ЕС. Това заяви председателят на Асо...

СЪОБЩЕНИЯТА

Г-Н ХАЛИЛ ЛЕТИФОВ

ИСКАНЕ

Уважаема госпожо Караянчева, Уважаеми господин Летифов,

На 18.05.2018г. тихомълком в деловодството на Народното събрание беше внесен Законопроект за Българска автомобилна камара, в период, в който усилията на всички нас са съсредоточени върху „Пакет за мобилност" 1 и „Пакет за мобилност" 2.

Превозвачите пак роптаят - имало ново изискване в пакет "Мобилност", което щяло да ги довърши

Появяват се нови изисквания, които обезсмислят всички наши предложения. Например – на 21 дни превозно средство да има товаро-разт...

Въпреки горното ние за пореден път се запознахме с последващи изменения в законопроекта и изказваме отново нашето становище, че това е едно лобистко предложение, което ще доведе до нарушаване на свободната конкуренция в бранша и ще е в интерес на определен кръг превозвачи, като същото почива на неверни мотиви.

Настояваме за спешна среща на 13.06.2018г. от 11:00, на която да получим смислен отговор, защо се налага създаването на тази камара, при положение, че няколко пъти на подобни срещи по-голямата част от бранша е твърдо против, а също така и да получим отговор защо не се спазват ангажиментите на основния инициатор Станислав Иванов, за последващи срещи преди внасяне на законопроекта и ангажимента бранша сам да създаде структурата.

С уважение,

Камара на автомобилните превозвачи в България

Национално сдружение на българските превозвачи

Борисов и Московски: Имаме пълен успех на предложенията по пакета "Мобилност"

Не съм съгласен с това, че се твърди, че е победен президентът Макрон. По-скоро с разбирането на всички колко е важно, всички бяха на...

Корпорация на автомобилните превозвачи в България

Национален съюз на превозвачите

Браншови съюз за стопанска инициатива

Съюз на организациите в автомобилния транспорт

Национално сдружение на автобусните превозвачи

Обрат в Брюксел: ЕП гласува пакета за мобилност в интерес на българските превозвачи

Обрат в Брюксел – отпаднаха част от текстовете, срещу които българските превозвачи протестираха. Т. нар. пакет „Макрон&rdq...

Българска автотранспортна асоциация

Национална транспортна камара

Съюз за иновации в автомобилните превози

Асоциация за безопасност и култура в автомобилните превози

Сдружение на превозвачите за подготовка и квалификация в автомобилния транспорт"

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

1 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

  • Нане Вутов от бесепето 1 Нане Вутов от бесепето преди 7 месеца Профил на трол?
    Смачкаха фасона на олигарсите от превозваческата мафия у нас! Няма вече годищни печалби от милиарди левове. Другите държави се усетиха. Бай Ганьо е ненаситен търбух. Сега ще печелят само милиони.
  • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Благоевград е пред грипна епидемия

В Благоевград са регистрирани 182 случая на грип на 10 000 души само за миналата седмица. От началото на тази, заболелите са двойно пов...

Последно в Актуално