Процес на трансформация: Нов топ-мениджмънт в УНИКА България

19270
Процес на трансформация: Нов топ-мениджмънт в УНИКА България
Снимка: UNIQA

В УНИКА България (ЗК “УНИКА“ АД и ЗК „УНИКА Живот“), като част от УНИКА Груп, която присъства на застрахователния пазар в 18 страни и е номер 5 от застрахователните компании в ЦИЕ, стартира процес на стратегическа трансформация.

Целта е компанията все повече да ориентира продуктите и услугите си към клиентските потребности и предпочитания. Водени от това желание, целият бизнес на УНИКА ще бъде структуриран около три Бизнес модела (Ритейл бизнес, Корпоративен и Афинити бизнес и Банково застраховане). Трансформацията има за цел да хармонизира процесите на дъщерните компании на 15-те пазара в Централна и Източна Европа.

В сила от 1 януари 2021 г., ще започне работа ново висше ръководство на УНИКА България.

Николай Генчев, който е Главен изпълнителен директор на УНИКА България в продължение на 11 години, e номиниран за Председател (Президент) на Надзорния съвет на УНИКА България, както и за същата позиция в дружества от Групата УНИКА в още четири държави (Босна и Херцеговина, Хърватия, Черна гора и Сърбия)*. В новата си функция, той ще отговаря за развитието на бизнеса в целия регион.

Борис Паличев е номиниран за длъжността Изпълнителен директор и Генерален мениджър на УНИКА България*. Той се присъединява от екипа на ДЗИ (част от Групата KBC), където е заемал длъжността Изпълнителен директор Финанси и Риск, като преди това е бил дългогодишен член на управленския екип на УНИКА България и УНИКА Груп Aвстрия.

Лоран Жомот е номиниран за Изпълнителен директор Финанси и Риск*. Той се присъединява от екипа на AXA Чехия и Словакия към екипа на УНИКА България, след придобиването на дъщерните дружества на френската компанията в Полша, Чехия и Словакия през октомври тази година.

Димитър Тонев, досегашен Изпълнителен директор Застрахователни техники,  ще поеме функцията на Изпълнителен директор Операции и Информационни технологии.

На изпълнително ниво, реализирането на Бизнес моделите ще бъде представлявано от Албена Георгиева за Корпоративен и Афинити бизнес и Ивана Димова за Банково застраховане.

„УНИКА България е в много добра изходна позиция за преминаване на следващото ниво. Новата структура ще ни позволи да използваме натрупаните уменията и мащаба си, за да осигурим нужното качество на услугите си за нашите клиенти. Гордея се, че съм част от това начинание.”, коментира Николай Генчев, Президент на Надзорния съвет*.

„Новата организация е изцяло насочена към нашите клиентите, като ще ни даде възможност да споделяме познания и технологични решения в цялата Група и така да управляваме по-ефективно и бързо процесите си.“, споделя Борис Паличев, Генерален мениджър на УНИКА България*.

Повече за УНИКА:

УНИКА е една от водещите застрахователни компании в  Централна и Източна Европа. Около 20 000 служители и ексклузивни партньори обслужват над 10,1 милиона клиенти в 18 държави. УНИКА е втората по големина застрахователна група в Австрия и оперира на 15 пазара в Централна и Източна Европа: Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Чехия, Унгария, Косово, Македония, Черна гора, Полша, Румъния, Русия, Сърбия, Словакия и Украйна. Групата УНИКА включва и застрахователни компании в Швейцария и Лихтенщайн.


*Горните промени ще бъдат осъществени и са обусловени от издаването от Комисия за финансов надзор на съответните решения-одобрения по отношение на посочените лица.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Евтим Милошев: Бизнесът трябва да работи, а администрацията да го подкрепя

МВФ понижи сериозно прогнозата за българската икономика

ЕРМ Запад изпълни плана си за обезопасяване на щъркелови гнезда в Самоков

ЕС ни дава пари, проваляме се и купуваме по-евтини високоскоростни влакове

Липса на кадри: По Черноморието ще разчитат на работници от Узбекистан и Киргизстан

ПОК „Доверие” увеличава пенсиите на своите клиенти за трета поредна година

Евтим Милошев: Бизнесът в туристическия сектор е водещ и ние трябва да го подпомагаме по всякакъв начин

Рокади в АЕЦ "Козлодуй" и "Мини Марица -изток"

България е в челната тройка на ЕС по спад на промишленото производство

Превозвачите: Над милиард са директните загуби за българската икономика от неприемането ни в Шенген

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика