Протестиращи от "Булгартабак": Казаха ни, че може да затворят фабриката в Благоевград и ни организираха

3295
Протестиращи от "Булгартабак": Казаха ни, че може да затворят фабриката в Благоевград и ни организираха
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

Кръгът на "Да, България" и "Капитал" цели да унищожи "Булгартабак". Това заявиха протестиращите служители на дружеството пред Министерски съвет, чийто протест вече приключи - защото имали работа и не били свободни като Христо Иванов да пишат по цял ден постове във Facebook, по думите на четящия декларации от името на недоволните.

На изричен въпрос на Actualno.com дали са били принудени да дойдат да протестират в София, няколко от служителите на цигарената компания не пожелаха да отговорят, но други попитани от нас, включили се в протеста, лаконично уточниха, че са там по собствено желание и никой не ги е притискал. Една от протестиращите все пак се престраши да каже малко повече - според нея служителите на "Булгартабак" са на протест, организиран от ръководството, което им казало, че има опасност да затворят фабриката в Благоевград. Припомняме, че в личния си профил във Facebook популярният журналист Еми Барух сподели информация, че има нарочна организация, а на всеки 10 участници в протеста има отговорник, който следи за присъствието им.

Служители на "Булгартабак" протестират "спонтанно" пред централата на "Да, България"

Служители на „Булгартабак - Холдинг“ започнаха "спонтанния" си протест. Шествието тръгна от националния стадион „Васи...

Недоволните носеха плакати, на които пише "Честно си вадим хляба, с труд" и "Не сме контрабандисти". Те заявиха, че всяка информация за участие на "Булгартабак" в контрабандни канали е невярна и обвиниха лично бившият правосъден министър и лидер на "Да, България" Христо Иванов в разпространение на внушения.

Протестиращите казаха, че няма да позволят на "група манипулатори и професионални протестъри" да употребяват името на "Булгартабак" за "нечистите си намерения". Те добавиха, че компанията спазва закона и увериха, че няма да спрат до тук, без да уточняват какво още ще направят.

За протестиращите основните виновници по отношение на "Булгартабак" са двама – издателят на "Дневник" и "Капитал" Иво Прокопиев и Христо Иванов. Според тях Иванов стои зад "среднощни провокации" спрямо „Булгартабак“. Протестиращите дословно изчетоха разпространено още вчера вчерта (5 декември) декларация от ръководството на компанията, в която беше наблегнато, че "собствеността на дружеството многократно е декларирана", без да се навлиза в повече подробности, а "всяка инсинуация или твърдение за участие на "Булгартабак" в контрабандни канали, включително на територията на Република Турция, са напълно неверни". От "Булгартабак" казват, че никога не са изнасяли стока за "контрагенти от Турция" и посочват, че "не може формално и необосновано да се вменява вина на дружеството за евентуални нерегламентирани продажби от страна на трети лица на цигари с марките на "Булгартабак" в която и да е държава".

Активисти на "Да, България" атакуваха "Булгартабак" (СНИМКИ)

Табелка с надпис "CONTRABANTABAC corruption without frontiers" поставиха активисти на "Да, България" пред централата на "Булгартабак" т...

Припомняме, че в доклада на турската служба за борба с организираната престъпност и контрабандата името на "Булгартабак" се появява на 62-ра страница. Там е записано, че "докладът е изготвен на база данни, че продукти на "Булгартабак" са обект на контрабанда в Турция". Също вчера, 5 декември, от МВР обявиха, че са поискали официално от турските власти да им предоставят доклада.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

България увеличава вноса на евтини млечни суровини от Украйна

Турският финансов министър: От юни се задава бърз спад на инфлацията

Три компании ще инвестират общо над 100 млн. лв. в Бургас

Борисов забранява руския газ: Експерти говорят в парламента (ВИДЕО)

"Главболгарстрой" ще строи паркинг с 1000 места на Летище София

Високите световни цени на храните най-сетне може да се понижат през 2024 година

Любослав Костов: Хората в риск от бедност и социално изключване са над 30%

Може ли Индия да стане икономическа суперсила?

Американското ядрено гориво получи разрешение за АЕЦ "Козлодуй"

Цената на медта покори нов 2-годишен връх

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика