Туристическото лого на Киргизстан - открийте разликите с българското

32646
Туристическото лого на Киргизстан - открийте разликите с българското

Новото туристическо лого на България предизвика вълна от реакции и дискусии в страната, като редица експерти се изказаха „за” и „против” визията му.

Интересен факт обаче е откъде точно дойде идеята за нашето лого. Защото се оказа, че подобно лого е разработила и друга държава – Киргизстан. При това с финансова помощ от Европейския съюз.

България с ново лого, налагането на бранда започва от септември

Налагането на националния туристически бранд "България" ще започне от септември 2013 г. Това каза заместник-министърът на икономиката, ...

Заданието за изработка на логото е от април 2012 година, като победителят в конкурса е трябвало да бъде обявен на 1 юни същата година. На официалния сайт на киргизстанското министерство на туризма обаче няма съобщение кой е спечелил.

В сайта time.kg, който е на Съюза на фотографите в Киргизстан, има подробно обяснение за логото. В него се вплитат водата, планините и небето, които са изобразени чрез лика на сърна и архар (бел. ред – архарът е вид планински овен, типичен за Памир). Тази изработка е избрана заради популярни рисунки в историческа за Киргизстан местност.

По информация на time.kg в конкурса за логото са участвали 20 дизайнери, които са предложили 90 рисунки. Победител е 19-годишният Талгат Нурдинов, който взима 20 хил. сома (киргизстанската валута) за идеята си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com