В пристъп на паника служители на КТБ буквално взеха "заложници"

27515
В пристъп на паника служители на КТБ буквално взеха "заложници"
Снимка: БГНЕС

Протестът на вложители в Корпоративна търговска банка, който започна днес пред офиса на институцията на площад "Гарибалди" в столицата, се превърна в поредна "българска история".

В момента няколко клиенти на банката са буквално затворени, като адекватно обяснение защо се е наложило това няма.

Според БГНЕС служителите на КТБ са пускали хора преди протеста, за да правят справки. Граждани разказаха, че няколко пъти са опитвали да си поискат парите, но неуспешно. Протестиращите отхвърлят възможността да получат облигации вместо парите си.

Една от жените, които са вътре в КТБ, по телефона разказа, че не им обясняват защо не ги пускат да излязат. Седим тук, поискахме среща с квесторите, за да зададем въпросите си, изчакваме евентуално да се срещнем с тях, каза жената. Тя добави, че е влязла като клиент на банката, заедно с други хора и когато служителите видели, че броят на хората се увеличава, затворили вратите. Жената добави, че едната от дамите вътре получила хипертонична криза и от някакъв заден ход е дошла Бърза помощ, която е откарала пострадалата в болница. Освен нея, разказа жената, вътре има петима души.

"Ние сме явно някакви заложници тук, не знам какво се случва, каза жената, която е вътре в банката и отново повтори, че искат среща с квесторите.

"Вътре са наши симпатизанти или по-точно наши съмишленици, които са вложители. Те са вътре, но не могат да излязат. Имаме един христоматиен идиотски пример на българска демокрация, можеш да си вложиш парите, но нямаш достъп до тях", каза Божидар Томалевски, председател на "Другата България". Групата е влязла преди 11 ч. Според него вътре от вложителите има около 10 души.

Нито тези, които са отвън могат да влязат, нито тези, които са вътре вече могат да излязат. Свидетели сме на един заложнически екшън, подчерта Томалевски. Той допълни, че тези, които са отвън искат съвсем добронамерено да влязат, сред тях има и хора, които имат трезори и те имат право на достъп до тях.

През 2006 година Томалевски е разследван за имотна измама, заради нереализиран проект за голф игрище в Поморие.

Опасения от безредици, полиция пази пред офиса на КТБ

Протестите срещу затварянето на Корпоративна търговска банка стават все по-остри, като днес се провежда поредният. Вложители в банката...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика