Валентин Касабов: Държавата активно да се намеси в разкриването на работни места

2987
Валентин Касабов: Държавата активно да се намеси в разкриването на работни места
Снимка: НФСБ

"Експерименти с българския народ не трябва да се правят – президентът и БСП да го знаят - мерките са навременни", категоричен е заместник-председателят на НФСБ и съпредседател на ПГ „Обединени патриоти“ Валентин Касабов. „Най-важното след края на извънредното положение е дапродължим да вървим напред. Трябва да се даде възможност на хората да работят. Затова и от НФСБ предложихме сериозно инвестиране в строителството и задействане на големите инфраструктурни държавни проекти“. Това заяви Валентин Касабов в предаването „Патарински LIVE“ по Канал 3.

Предложенията на НФСБ за решения на редица проблеми след извънредното положение бяха възприети много добре от коалиционните ни партньори и съвсем скоро ще са факт“, добави той. НФСБ предлага държавата активно да се намеси в разкриването на работни места в строителството по обекти, за които вече има проектна готовност и планирани пари в бюджета. Предвидени са 2.5 млрд. лева за строителството на магистрали и други по-малки пътища в страната. Част от предвидените средства пък - около 1.8 млрд. лева - ще бъдат инвестирани в инфраструктурни проекти за подмяна на ВиК мрежата.

Над 1,25 млрд. работни места са в риск заради пандемията

Пандемията предизвиква огромни проблеми за работните места на над милиард работници по света, които са изправени пред риск да я загубят...

Ще се възобнови и програмата за санирането, за която са заделени 1.5 млрд. лева, посочи заместник-председателят на НФСБ. Относно друга наболяла тема – предстоящият летен сезон, Валентин Касабов подчерта, че НФСБ предлагат ваучери или талониза почивка. „Става въпрос за 210 лева за всеки гражданин на България, който редовно си плаща данъците и социалните осигуровки. По думите му, учениците трябва да получат по 100 лева за зелени училища, състезания и туристически посещения. "Общата сметка за това е 650 000 000 лева, а тези средства ще отидат директно за обезпечаване на бизнеса по време на лятото”, коментира Касабов.

И допълни, че по въпроса с безплатните чадъри и шезлонги – НФСБ провеждат разговори  с концесионерите и с министъра на туризма Николина Ангелкова. "Смятам, че скоро ще достигнем до компромис. Ние предложихме 50% от годишните наеми на концесионерите да се опростят, срещу безплатните плажни съоръжения”, каза заместник-председателят на НФСБ. На въпрос от водещия за това, решенията да не се окажат на принципа „проба - грешка“, Валентин Касабов реагира: „Ако питате БСП – техният начин за справяне с кризата е да гледаме на кафе“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Все по-близо до отлагане на пълната либерализация на пазара на ток

С гриф "секретно" и "поверително" са договори с еврофинансиране за 60 млн. лв.

Комисията по туризъм одобри промени за по-лесно наемане на чужди сезонни работници

Бивш социален министър се усъмни дали пенсионерите с минимална пенсия не получават и други доходи

Тристранката обсъжда обезщетенията при безработица

"Единственият път за вход на руски газ ще е през България": Илиян Василев за "Турски поток"

Росен Карадимов: Министерството на иновациите и растежа внася стратегията за развитие на ББР

България увеличава вноса на евтини млечни суровини от Украйна

Турският финансов министър: От юни се задава бърз спад на инфлацията

Три компании ще инвестират общо над 100 млн. лв. в Бургас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com