Василена Гелева, касиер-продавач в Lidl: Когато започна кризата, аз получих шанс за първата си работа

26527
Василена Гелева, касиер-продавач в Lidl: Когато започна кризата, аз получих шанс за първата си работа
Снимка: Lidl

Василена започва като касиер-продавач в Lidl преди 2 месеца. Само на 21 години, това е и първата работа на младото момиче. „Исках да започна работа, която да ми е наблизо и при която да общувам с много хора“, разказва тя. В началото се притеснява дали екипът ще я приеме, защото е най-малка от всички, но бързо разбира, че няма повод за притеснение – „още от първия ден всички бяха много мили и ме приеха въпреки годините ми.“

Василена обаче надали е подозирала, че именно първите й 2 месеца ще се окажат толкова турбулентни не само у нас, но и в цял свят. В началото на извънредното положение се притеснява най-вече да не се окаже преносител на вируса и да не зарази някого, без дори да разбере. Бързо обаче се успокоява, защото компанията й осигурява всички необходими защитни средства – от маски и дезинфектанти до прегради на касите и дори имуностимулант. Така не само започва да се чувства сигурна и да не я е страх, но постепенно се опитва да предаде спокойствието си и на клиентите и да ги накара поне малко да се усмихнат.

Лидл България е сред най-желаните работодатели от студентите и работещите в страната

За втора поредна година Лидл България е най-желаният работодател сред хранителните вериги у нас. Това сочат резултатите от ежегодните п...

И докато Василена работи през всички тези седмици, нейни познати нямат този късмет по време на извънредното положение. Вярва обаче, че постепенно нещата ще се нормализират и животът ще продължи с обичайния си ритъм. „Макар само от 2 месеца в компанията, Lidl ме накара да се чувствам сигурна – и за здравето, и за работата си. Даде ми шанс, когато нямах никакъв опит и ми доказа, че е коректен работодател, който се грижи за своите служители“, споделя младото момиче.  Именно това й дава причина да чертае планове занапред и да иска да продължи да се развива в компанията. „Отговорностите, които имам за момента,  изпълнявам с лекота. Харесва ми динамиката и че всеки ден има нещо ново за вършене“, добавя тя. Ежедневно учи и много нови неща, а от все още крехкия си опит се е убедила, че компанията дава възможности за развитие, особено на хора като нея, които имат желанието и амбицията да го направят. Затова признава, че плановете й за бъдещето стават все по-ясни и целенасочени, а след 5 години си пожелава да е отново в Lidl, но на по-висока позиция.

Късметлийка е, че може да разчита и на сплотен и задружен екип, а гъвкавото работно време й позволява лесно да съчетава работата с любимите си хобита – книгите и времето сред природата. Затова, ако късметът е на нейна страна и ситуацията се успокои, планира лятото да  пообиколи из България и да посети онези красиви места, на които все още не е била.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Експерт за отложената либерализация на тока: Не смятам, че ще плащаме повече

Решено: Служебният министър трябва да предоговори договора с "Боташ" (ВИДЕО)

Кои са най-устойчивите градове в Европа и в света?

Кабинетът отпусна парите за компенсиране на сметките за ток на училища, детски градини и църкви

Шринкфлацията застигна супермаркетите в тази европейска страна

Идва американското ядрено гориво за АЕЦ "Козлодуй"

Европа има нужда от два нови атомни реактора на година

На първо четене: Отлага се пълната либерализация на пазара на ток

Къде са най-евтини бензинът и дизелът в България: Цените в седмицата 13.04-19.04.24

АПИ загуби дела за стотици милиони левове

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com