X
 
 

За Джамбазки пакет "Мобилност" е икономическа битка между страните в ЕС

1873 4
photo of За Джамбазки пакет "Мобилност" е икономическа битка между страните в ЕС
Снимка: БГНЕС
Пакетът "Мобилност" е икономическа битка между центъра и периферията на ЕС, каза пред Радио "Фокус" евродепутатът Ангел Джамбазки.

Припомняме, че по-рано днес транспортната комисия в Европейския парламент категорично отхвърли предложението пакет "Мобилност" да бъде върнат за преработване на Европейската комисия.

Джамбазки сигнализира за нарушения и изясни процедурите по пакет "Мобилност" (ВИДЕО)

Във видеообръщение в социалната мрежа българският евродепутат Ангел Джамбазки информира какво се случва оттук насетне след гласуването ...

Той обясни, че пакетът е изцяло в интерес на западните държави. Според него сформиралият се алианс цели да фалира българските фирми, което ще доведе до загуба на 150 000 работни места.

"Те се опитват да фалират българските превозвачи не със силата на конкуренцията, както ни лъгаха нас в началото на българското членство в ЕС, а със силата на принудата. Да създават колкото се може повече пречки за българските фирми, за да фалират и да избягат работниците в чужбина.

Ние, разбира се, не можем да стоим безучастни и да гледаме това. За това вече 2 години водим тази битка и в миналия мандат и в сегашния ако не я бяхме разпознали и провели преди близо 3 години вече щеше да е факт пакет "Мобилност", добави той.

Ангел Джамбазки каза, че причината българският бранш да е толкова успешен е трудолюбието на превозвачите. По негови думи вероятно гласуването ще бъде загубено заради физическото мнозинство от Западна Европа, но ако се стигне до триалог, е необходима твърда позиция на лидерите на засегнатите страни. Евродепутатът допълни, че е нужно обединена позиция в България, защото темата не е партийна кауза.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 3 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Това си е чист протекционизъм,от страна на Франция и страните които я подкрепят,срещу източно-европейските страни.Редно е и ние да въведем протекционистки мерки,в защита на българския бизнес.В противен случай,няма да имаме никакви козове в преговори за промяна на пакета Макрон.
 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Защо само идиоти които не са в час коментират
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Дано по бързо да гласуват на второ четене МОБИЛНОСТ 1, за да спре РОБСТВОТО НА шофьори те. По големите превозвачи вече регистрират фирми на запад,,, но ЖАЛНА ИМ МАЙКА там има ПРОФСЪЮЗИ които защитават шофьори те А НЕ като в България.
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Никаква битка няма в "пакета".Нито икономическа,нито политическа.Има "Код",т.е. Система за управление на безопасността на пътническите и товарни превози на територията на ЕС.Включва задължителни общи правила,задължителни за всички превозвачи+система от чек-листи за техническо.то състояние на автомобилите и здравословното състояние на водачите/тестове дръгс и алкохол/ С което ще трябва да свикваме.
  : 0 !