50 години спортна история на BMW в 123 минути (видео)

33764
50 години спортна история на BMW в 123 минути (видео)

На пазара вече е уникалният документален филм за 50-годишната история на състезанията с туристически автомобили на BMW Motorsport: „ADRENALIN -THE BMW TOURING CAR STORY“ на братята Тим и Ник Хане (Германия). Двамата създатели на филми и техният екип обикалят цяла Европа в продължение на година и провеждат около 30 интервюта с пилоти на BMW Motorsport и участници в събитията от миналото и настоящето. Освен това те получават достъп и до непубликувани до днес архивни материали.

BMW ще започне разгръщане на Plug-in технология в гамата си

Баварската гама хвърля яснота около Plug-in хибридното си задвижване, което е начин да ни каже, че започва разгръщането на тази задвижв...

По този начин е създаден богат на детайли, спиращ дъха емоционален документален филм за спорта с продължителност 123 минути, който разказва за въодушевяващите преживявания в граничен режим на пистата и веселите анекдоти в бокса. Филмът вече може да бъде поръчан онлайн на www.adrenalin-film.de като DVD или Blu-ray.

„Това е ултимативният документален филм за историята на BMW в шампионата за туристически автомобили”, казва директорът на BMW Motorsport Йенс Маркард. „Този филм ме завладя още от първата минута. Кадрите по впечатляващ начин разказват за великата история на BMW в шампионатите за туристически автомобили. Особено вдъхновяващи за мен са кадрите от 60-те и 70-те години на миналия век, когато пилотите управляват автомобилите си лудо и понякога с рисковани дрифтове по състезателните писти. Много от тези пилоти са герои, успехите им са ги превърнали в легенди. Не мога да сдържа усмивката си, когато слушам как Джони Чекото, Роберто Равалия или „Щрицел” Щук си говорят за старите времена и разказват истории от боксовете. А когато Бруно Шпенглер вдига над главата си стъклената купа на шампион в DTM, направо настръхвам. Спомените за онези дни са много свежи, също като победата на Марко Витман през тази година. Искам да препоръчам този филм на всеки фен на BMW. Никога досега историята на BMW Motorsport не е разказвана толкова емоционално и вдъхновяващо като в този филм.”

От премиерата на вълнуващия документален филм „24hours – ONE TEAM. ONE TARGET“ Ник и Тим Хане и тяхната продуцентска фирма STEREOSCREEN са добре известни на феновете на моторните спортове от целия свят. Сега с „ADRENALIN –THE BMW TOURING CAR STORY“ STEREOSCREEN създават най-всеобхватния документален филм за спортното минало на BMW в шампионатите за туристически автомобили, включително оригинални кадри и интервюта с Йохен Неерпаш (Германия), първият директор на BMW Motorsport GmbH, и Пол Роше (Германия), който като технически директор има огромен принос за успехите на BMW в моторните спортове. Легендарните пилоти като Джони Чекото (Венецуела), Роберто Равалия (Италия), Стив Сопър (Великобритания), Ханс-Йоахим Щук (Германия), Марк Сурер (Щвейцария), Йоахим Винкелхок (Германия) и Алекс Занарди (Италия) придружават зрителите по време на спиращото дъха пътуване във времето.

Трикратният шампион Анди Приол (Великобритания), актуалните пилоти в DTM на BMW Motorsport – Бруно Щпенглер (Канада), Аугусто Фарфус (Бразилия) и шампиона от DTM Марко Витман (Германия), както и Чарли Лам (Германия), шеф на отбора на BMW Team Schnitzer, и директорът на BMW Motorsport Йенс Маркард разказват своите лични спомени за BMW в шампионата за туристически автомобили.

BMW X4 xDrive30d: Златна жила (тест-драйв)

Феновете на BMW са издигнали в култ своята любима марка. Екстремистите сред тях правят черна магия и анатемосват всичко, различно от ...

Документалният филм стартира от 60-те години на миналия век, когато автомобилите още се подготвят „на поляната”, а водачите дрифтират по „Нюрбургринг“ (Германия) или по „Спа-Франкоршмп“ (Белгия). Освен за основаването на Motorsport GmbH през 70-те години във филма се разказва и за легендарните Procar-състезания с BMW M1 в рамките на Формула 1. Чрез незабравимите дуели на пистата документалният филм пресъздава невероятната история на успеха на BMW M3, който и до днес се смята за най-успешния туристически автомобил на всички времена. Друг акцент във филма е и сензационното завръщане на BMW в DTM, когато през 2012 година марката успя да си осигури сензационна тройна победа в класацията за пилоти, производители и отбори.

Първите кадри на „ADRENALIN –THE BMW TOURING CAR STORY“ са заснети в BMW Museum. Зрителите могат да се насладят на състезателни автомобили от различни епохи, заснети пред вълнуващи светлинни инсталации. Победоносният дебют на BMW M4 DTM на „Хокенхаймринг“ (Германия) през май 2014 година е осигурил онези сцени, които оформят рамката на филма. Документалната лента започва и завършва с тях.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com